SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MBB Final Setinde Kazandı

0
Güncellendi - 2020-02-09 18:01:26
MBB Final Setinde Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Erkekler Voleybol 2.Lig 4.Grup’ta Malatya Büyükşehir Belediyespor, evinde Adıyaman Gölbaşı Lisesi’ni 3-2 mağlup etti.

Grup’ta bir maçı eksik olan Malatya Büyükşehir Belediyespor, 13.haftada Merkez Spor Salonu’nda grubun lideri Adıyaman Gölbaşı Lisesi’ni konuk etti. 

Play-off adına son derece büyük öneme sahip olan müsabakayı başhakem Mustafa Emre Girgin ile yardımcı hakem Erhan Horasan yönetti. Müsabakada yazı hakemliğini Furkan Salduz, skor hakemliğini Necip Ayhan, çizgi hakemliklerini ise Özgür Öz ile Mertkan Şahin yaptı. 

Müsabakanın birinci setine Malatya Büyükşehir Belediyespor 2-0’lık seriyle başladı. Adıyaman Gölbaşı Lisesi daha sonra üst üste bulduğu sayılarla 3-2 öne geçti. Malatya Büyükşehir Belediyespor, sonraki bölümde müsabakada 9-6 üstünlüğü yakaladı. Teknik molaya 12-9 üstün giden Malatya Büyükşehir Belediyespor, teknik mola dönüşünde de üst üste sayılar buldu. Büyükşehir, müsabakada durumu 16-12’ye getirdi ancak Adıyaman Gölbaşı Lisesi üst üste sayı üreterek farkı 2’ye düşürdü. Malatya Büyükşehir Belediyespor, sonraki bölümde üst üste ürettiği sayılarla seti 25-20 kazandı ve müsabakada 1-0 öne geçti. 

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Malatya Büyükşehir Belediyespor, teknik molaya 12-8 üstün gitti. Teknik mola dönüşünde de çekişme sürdü. Her iki takımda karşılıklı sayılar üretirken, müsabakada durum 20-19’a kadar geldi. Büyükşehir, çekişmeli geçen seti 25-22 kazanarak, müsabakada durumu 2-0’a getirdi. 

Müsabakanın üçüncü setinde de çekişme sürdü. İki takımda karşılıklı sayılar üretti. Üçüncü sette Adıyaman Gölbaşı Lisesi, teknik mola 12-10 üstün gitti. Teknik mola dönüşü Malatya Büyükşehir Belediyespor, 12-12’lik eşitliği yakaladı.

Çekişmeli geçen sette her iki takımda karşılıklı sayılar üretirken, 20-19 geride olan Malaya Büyükşehir Belediyespor, durumu 20-20’ye getirmeyi başardı. Kalan bölümde Adıyaman ekibi üst üste sayılar üretti ve farkı açtı. Adıyaman Gölbaşı Lisesi, seti 25-22 kazandı ve mücadelede durumu 2-1’e getirmeyi başardı. 

Müsabakanın dördüncü seti de karşılıklı sayılarla başladı. Üçüncü setteki rüzgarı arkasına alan Adıyaman Gölbaşı Lisesi, dördüncü setin başlarında durumu 6-3 yaptı. Malatya Büyükşehir Belediyespor durumu 6-5’e getirdi. Büyükşehir, sonrasında müsabakaya ağırlığını koydu ve 10-9’luk üstünlük sağladı. Adıyaman ekibi, üst üste bulduğu sayılarla teknik molaya 12-10 üstün gitti. Malatya Büyükşehir Belediyespor durumu 12-12’ye getirdi ancak Adıyaman Gölbaşı Lisesi 13-12’lik üstünlüğü yakaladı. Malatya Büyükşehir Belediyespor, müsabakada bir kez daha öne geçti ve durum 14-13’e geldi. Adıyaman Gölbaşı Lisesi, hücumda iyi işler yaptığı ikinci bölümde 19-15 üstünlük elde etti. Büyükşehir, üst üste bulduğu sayılarla farkı etti ve müsabakada durum 21-19’a geldi. Adıyaman Gölbaşı Lisesi, dördüncü seti 25-21 önde tamamladı ve müsabakada durum 2-2’ye geldi. 

Müsabakanın galibin final seti belirledi. Final seti de karşılıklı sayılarla başladı. İlk bölüm 3-3’lük eşitlikle geçti. Büyükşehir, sonrasında bulduğu sayılarla durumu 5-3’e getirdi. Adıyaman ekibi farkı eritmeye çalışsa da büyükşehir, teknik molaya üstün gitti. Büyükşehir, farkı 6’ya kadar çıkarttı ancak Adıyaman üst üste sayılarla farkı eritmeye çalıştı. Müsabakanın son bölümünde Adıyaman ekibi, farkı 2’ye kadar düşürdü ve müsabakada durum 13-11’e geldi. Malatya Büyükşehir Belediyespor kalan bölümde sürprize izim vermedi ve seti 15-11 üstün tamamlayarak, müsabakayı 3-2 kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız