SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MBSK Lig Başvurusunu Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 3.Ligi ekiplerinden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yeni sezon için başvurusunu yaptı.

2018-2019 sezonu Kadın Ligleri'ne katılım için başvuru süresi 3 Ağustos 2018 mesai saati bitimiyle sona erdi. Yapılan başvurular çerçevesinde 2018-2019 sezonunda Kadınlar 1. 2. 3. Ligleri ile Yıldız ve Genç Kızlar Türkiye Şampiyonalarına katılım sağlaması muhtemel takım sayıları 1.Lig için 10, ikinci lig için 16, üçüncü lig için ise 76 takım olarak belirlendi.

Kadın Futbol Ligleri Müsabakaları Statüsü'nün 28.maddesinin 2. bendine göre Kadınlar 3. Ligi'nde yer almanın ön koşulu, yaş uygunluğuna haiz 20 tescilli futbolcunun bulunması. Kadınlar 3. Ligi'ne katılacak kulüplerin fikstür planlamasına dahil olabilmeleri için 14 Eylül 2018 mesai saati bitimine kadar en az 20 sporcusunun tescil işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Aynı statünün 4.maddesinin 5. bendine göre liglerde yer almayıp sadece Yıldız ve/veya Genç Kızlar Türkiye Şampiyonalarına katılacak kulüplerin kategori başına 1.000 (bin) TL katılım ücretini aşağıda yer alan hesaba yatırmaları gerekiyor.

MALATYA'NIN TEK TEMSİLCİSİ

Malatya'nın kadın futbolunda tek temsilcisi olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Futbol 3.Ligi'nde mücadele etmek için başvurusunu gerçekleştirdi.

3.Lig'de üst üste iki yıl Play-off oynadıktan sonra sonraki iki yılda istenen başarıyı sergileyemeyen Malatya ekibi, ligde yer alan diğer kulüplere göre çok kısıtlı bir bütçeyle mücadele veriyor.

3.Lig’de üst üste iki sezon Play-Off oynayan ancak 2.Lig hayalini yakalayamayan Malatya’nın tek bayan futbol takımı olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, bir önceki sezon ve geride kalan sezon maddi imkansızlıklarla birlikte hedef küçültmek zorunda kalmıştı. Bünyesindeki birçok sporcunun üniversiteye yerleşmesi sonrası transfer gerçekleştiremeyen Malatya ekibi, altyapıdan yetişen oyuncularla mücadele ettiği sezonda istediği sonuçları elde edemedi ve bir üst lig hayalini yine ertelemek zorunda kadı.

"PLAN VE PROGRAM YAPACAĞIZ"

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, yeni sezon için başvurularını yaptıklarını ifade etti.

Eylül ayında takımı toplayacaklarını kaydeden Çelebi, "Yeni sezon için TFF'ye başvurumuzu yaptık. Eylül'de takımı toplamayı planlıyoruz. Ancak bu sezon bizim için biraz daha sıkıntılı geçecek. Gözde, Buse, İkra, Sude ve Ece üniversite sınavına girdi. Ayrıca değişen statü gereği bazı oyuncularımızı oynatamayacağız. Bu da transfer yapmamızı zorunlu kılıyor. Maddi imkanlarımız ölçüsünde takıma birkaç oyuncu katmayı planlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz görüşmelerin ardından plan ve programımızı yapacağız" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız