SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MDH Acil Servis Yenilendi

0
Güncellendi - 2016-06-20 17:29:15
MDH Acil Servis Yenilendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesinin acil servisi yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu.

Yapılan düzenlemelerle yetişkin ve çocuk travma alanları ayrıştırıldı, koridorlarına çeşitli tablolar asılan acil servisin çocuk travma bölümünün duvarlarında ise çizgi film karakterlerinin resimleri yer aldı.

Acil servis girişindeki bekleme alanına yerleştirilen kütüphane ve gökyüzü temalı gergi tavan ise vatandaşların dikkatini çekti.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erhan Berk, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 aylık bir çalışma sonrası acil servisi yeni haline kavuşturduklarını söyledi.

Vatandaşlara daha donanımlı, etkin ve konforlu acil servis hizmeti sunacak olmanın gururu içinde olduklarını belirten Berk, "Acil servis, yapılan çalışmalarla ayrıştırma sisteminin olduğu, hastaların ağırlık derecesine göre sınıflandırıldığı bir yapıya kavuştu. Daha modern, daha estetik ve hastaların daha kolay ulaşımını sağlayacağımız bir servis oldu." dedi.

acil4- "Kaliteli güzel bir acil servis oldu"

Berk, içinde röntgen, tomografi, ultrason ve laboratuvar birimlerinin olduğu bir acil servis oluşturduklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Hastalarımız daha modern, güzel ve sağlıklı bir ortamda hizmet alacaklar. Bu konuda emeği geçen Bakanlığımız başta olmak üzere mülki amirlerimize, milletvekillerine ve Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven'e teşekkürü bir borç biliyoruz. Malatya'nın 15-20 yıllına hizmet edecek kaliteli güzel bir acil servis oldu. Ara yoğun bakımıyla, yeşil, sarı, kırmızı alanlarıyla, laboratuvarı ve radyoloji üniteleriyle Malatya'ya yakışır güzel bir yer oldu."

Berk, ayrıca ortalama 70 olan aktif yatak sayısının 90'a çıkararak acil ünitesinin kapasitesini de artırdıklarını sözlerine ekledi.

AA

acil2

acil3

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Süleyman (7 yıl önce)
    Konuşanlara ve yorum yapanlara bakıyorum dünyadan bi haber uzaylılarmış gibi konuşuyorlar eski acilin berbat bi planı vardı hastane yeni yeni kendini buluyor tabi başta yapılsa daha iyi olurdu ama eksikliği fark edip düzeltmekte güzel ama bu millete bunlar fazlaymış izlenimi veriyorsunuz insanın yapası gelmiyor bilesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    1-Sayın Erhan Bey' in yönetici ekibinde yada bu konuda kendilerine destek veren Genel Sekreterlikten kimseyi yanına almadan basına brifing vermesi kendisi adına talihsiz olmuştur. 2- Yapılan hizmet gayet güzel hatta biraz abartılı güzel, ancak yapılan açıklamalarda bir eksiklik var. İşin proje maliyeti devlet sırrı değildir muhtemelen, bu konuda da açıklama yapışırsa insanlar daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı Omar (7 yıl önce)
    Ciddi ciddi yenileme yapmışlar. geçen hükümet zamanında yapıldıysa normal aradan 6 ay geçince eskiyor. Yalnız alan çok büyük Cami yoktur zorluk çekiyoruz o kadar büyük otopark olur mu hemde parasız. Şöyle hastaneden daha büyük bir şey olmalı, hastane nedir. Atalarımız hastaneye mi gitti tarmbüste nedir. Deve katarı önüne de bir eşşek verdinmi değme keyfine. Açık havada seyahat. Yaşlanınca kes ye. Şaka değil, bu yapılanların yanında
    0
    0
    Yanıtla
  • haydar sessizce (7 yıl önce)
    Acil servise gelen hastalar eger kutuphane de kitap okuyacak durumda ise acil serviste ne işleri var? Acile gelen hastaların yuzde 95'i poliklinik hastası.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (7 yıl önce)
    yeni değilmiydi orası...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Eski devlet hastanesini yenilemişler sandım..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    yeni hastaneye yenileme yapmışlar..milletin parası ve ses çıkaran yok nasıl olsa oy da alınıyor....yenileme adında rant da güzel!!!! ...bir de idarecilerin odasına da yenileme yapın..odanın başından sonuna gitmesi yarım saat alıyor!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    daha yeni açıldı bu hastane ne yenilemesinden bahsediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil kaya (7 yıl önce)
    Hastane yapılalı bir yıl olmadı memleketin parası çok kim zengin oldu artık bu işte
    0
    0
    Yanıtla