SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MDH'de Yara Bakım Merkezi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:34
MDH'de Yara Bakım Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde Kronik Yara Bakım Merkezi kuruldu. Basit pansumanlarla iyileşemeyecek durumda olan yaraların iyileşmesinin hızlanması amacıyla oluşturulan bakım merkezi Malatyalılara hizmet veriyor. 

Malatya Devlet Hastanesi’nde Kronik Yara Bakım Merkezi açıldı. Bakım merkezi hakkında bilgi veren Plastik Cerrahi Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Hamdi Aytekin, Kronik Yara Bakım Merkezi’ndeki hedeflerinden bahsetti. Uzm. Dr. Ahmet Hamdi Aytekin, normal basit pansumanlarla iyileşemeyecek durumda olan yaralara gerek pansuman gerekse cerrahi müdahaleler ile yaranın iyileşme süresini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti. Ayketin, “Kronik Yara Bakım Merkezi, yanık yaraları dahil olmak üzere daha önceden ameliyat olmuş fakat yara iyileşme bozukluğu olan hastalarda, yatak yarası gibi uzun süre içerisinde kendiliğinden oluşmuş yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak amaçlı müdahale ettiğimiz bir yer. Burada çok farklı yaş gruplarından farklı bölgelerden hastalarımız geliyor. Daha önceden plastik cerrahi servisine bu hastalarımız geliyordu. Ancak şimdi bu hastalarımızla daha fazla ilgilenme imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, plastik cerrahi, genel cerrahi, enfeksiyon hastalıkları, ortopedi, dahiliye ve gerektiğinde diğer branşlar da dahil edilmek üzere ihtiyaç halinde, bütün hastaların Kronik Yara Bakım Merkezi’nden yararlanabildiğini ifade etti. Hilmi Ataseven, “Kronik Yara Bakım Merkezi’ndeki doktorlarımız, her gün hastaların yaraları kontrol ediyor, bakımını ve tedavisini yapıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de diyabet hastalığının çok fazla olduğuna vurgu yapan Malatya Devlet Hastanesi Yöneticisi ve aynı zamanda Başhekimi Dr. Erhan Berk, diyabet hastalarında kronik yaraların oluştuğunu ve bazen bu yaraların uzuv kaybına bile yol açabildiğini kaydetti. Dr. Erhan Berk, “Diyabet yaraları öyle bir hale geliyor ki insanlarda uzuv kaybı dediğiniz ayak parmakları, ayaklarda, ya da vücudun diğer yerlerinde organ ve doku kayıplarına bile neden olabiliyor. İşte bu noktada, Kronik Yara Bakım Merkezi ile bu uzuv kayıplarının önüne geçmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda serviste yatan hastalarımızın, yetkili arkadaşlarımız günlük bakımını yapıyor ve kayıtlarını tutuyorlar. Böylelikle hastanın nereye başvuracağı belli olduğu için tedavisi daha kolay, daha konforlu ve daha hızlı oluyor. Buradaki amacımız özellikle istemik yaralar, diyabetik ayak yaraları, patolojilere bağlı gelişen yaralarının iyileşmesine yardımcı olmak. Doku hasarı ve uzuv kaybına neden olmadan cerrahi müdahaleye gitmeden hastalarımızı iyileştirmeyi planlıyoruz. Gerekirse ileri ki dönemlerde Kronik Yara Bakım Merkezi’ni büyüterek vatandaşlara hizmet vereceğiz. Şu an da hem ayaktan hem de yatan hastalarımıza hizmet veriyoruz. Hasta sayıları da günlük olarak şu an da ortalama 20-25 civarında oluyor. İlçelerimizden bile bu şekilde hastalar bizlere müracaat ediyor. Bu hastalarımızın da kronik yara bakımlarını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız