SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MDH'den Organ Bağış Standı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:28
MDH'den Organ Bağış Standı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi, organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı alanında stant kurdu. 

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm Dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ bağışı sayısındaki yetersizliğin temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bağışının tam olarak anlaşılmamış olması yatmaktadır. Organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacaktır. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus, organ ve doku bağışının arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında, “Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Malatya Devlet Hastanesi olarak: Organ Bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince geliştirilmesini sağlamak, insanlarımızın kafasında bu konu ile ilgili varsa sorular bunlara cevap vermek, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza organ bağış kartı tanzim etmek ve dolayısıyla bir farkındalık oluşturmak amacıyla organ bağış standını açmış bulunuyoruz. Tüm halkımızı ilimizde düzenlenen 4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı alanında kurulan standımıza bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız