SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MDH'nin Hasta Rehberleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi'nde 7 ay önce başlatılan Hasta Rehberi Uygulaması ile okuma yazması olmayan, yaşlı ve refakatçiye ihtiyacı olan kimsesiz hastalar, artık rahat bir şekilde muayene edilip, tahlilleri yaptırılıyor.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, "Hastanemizde şuanda 25 tane hasta rehberi var. Yaklaşık 7 aydır hasta rehberleri çalışıyor. Öncelikle hasta rehberlerine iletişim konusunda hizmet içi eğitim verdik. Donanımlarını tamamladılar ve şuanda çalışıyorlar. Hasta rehberlerimiz özellikle okuma yazması olmayan ve yaşlı olan hastaları ile bir refakatçi ihtiyacı olan hastalarımızı alıp muayene olacakları yere götürüp, muayenelerini, tahlillerini yaptırıp hastanemizden gönderiyorlar" dedi.

Bu hizmetin vatandaşlar tarafından da takdir ve övgüyle karşılandığını söyleyen Başhekim Dr. Boztepe, "Bu gerçekten güzel bir hizmet oldu. Özelliklede acemilik çeken, yabancılık çeken hastalarımız için bize çok ciddi bir katkı sağladı. Bir başka faydası; vatandaşların devlete olan güveninin artmasına neden oldu. Çünkü Devlet Hastanesi'ne geldiğinde birileri elinden tutuyor, omzundan tutuyor, onu götürüp muayenesini yaptırıyor. Hastalarımız ortada kalmıyor. Bu bizim için memnuniyet vericidir. Hastalarımız gelerek bize teşekkür ediyorlar. Bunun güzel bir hizmet olduğunu söylüyorlar. Hasta rehberlerimiz acil serviste hastaların tüm işlemlerini takip ediyorlar. Hastanemiz ve Malatya'mız için güzel bir hizmet oldu" diye konuştu.

Tek amaçlarının hastaneye gelen vatandaşların güler yüzle ayrılmasını sağlamak ve taleplerini en iyi şekilde karşılamak olduğunu söylen Dr. Boztepe, "Bakanlık bunu takdir ediyor. Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm politikası ile Türkiye'de sağlık konusunda ciddi gelişmeler oldu. Özellikle hastaların rahat etmesini ve konforunu önceleyici bir hizmet sunmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımız böyle bir hizmeti teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız