SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MDT'de Oyun Haftaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:15
MDT'de Oyun Haftaları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Tiyatrosu’nda Ocak ayının son haftasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nca Mimar Sinan’ın hayatını anlatan "Sinan Süleymaniye’de" adlı oyun ile Şubat ayının ilk haftasında Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Nehir" isimli oyunlar, Malatyalı tiyatroseverlerle buluşacak. Ayrıca, İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncuları da "Josef ve Maria" adlı oyunu bu hafta Malatya'da sahneleyecek.

"Sinan Süleymaniye'de"..

Ocak ayının ilk haftasında İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Koca Sinan’ın başyapıtlarından olan Süleymaniye Camii’ni inşa süreci ve karşılaştığı zorluklar anlatan Sinan Süleymaniye’de adlı oyun sahnelenecek. 

Kendisi de mimar olan Cem Günen tarafından yazılan, Mahmut Gökgöz’ün yönettiği ‘Sinan Süleymaniye’de’ oyunu Mimar Sinan’ın Süleymaniye’yi yedi yılda bitirememesi üzerine dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman ile karşı karşıya gelişini konu ediniyor. Ayrıca Sinan’ın başarma hırsı, çalışma arkadaşlarına olan sadakati, padişaha karşı olan cesareti ve sanatının sorgulanmasına izin vermemesi gibi özelliklerine tanık olmak da mümkün.

Oyun, 24 ve 25 Ocak tarihlerinde 3 kez Malatya Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

'Josef ve Maria' Bu Hafta

Malatya Devlet Tiyatrosu’nda bu hafta da İzmir Devlet Tiyatrosu’nun ‘Josef ve Maria’ oyunu sahnelenecek.

Malatya Devlet Tiyatrosu tarafından yapılan açıklamada, “Josef ve Maria 1990’ı 1991’e bağlayan gece, tüm çalışanları çıktıktan sonra kapanan Viyana’nın en büyük alış veriş merkezinde karşılaşırlar. Biri, orayı temizlemeye gelmiş geçici bir işçi, diğeri ise güvenlik elemanıdır. Sonra ne mi olur? Onu da kah gülümseyerek, kah hüzünlenerek, oyunu izlediğinizde öğreneceksiniz” denildi.

Josef ve Maria, 17 ve 18 Ocak 2014 tarihinde Sabancı Kültür Merkezi Malatya Devlet Tiyatrosu’nda üç seans olarak sahnelenecek. Tam biletin 5 TL, öğrenci biletin 3 TL olan oyunun tiyatro severlerden ilgi görmesi bekleniyor.

12 Eylül’ün tahribatı Nehir’de anlatılıyor

Malatya Devlet Tiyatrosu’nda Şubat ayının ilk günü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından ‘Nehir’ adlı oyun sahnelenecek.

Gülşen Karakadıoğlu tarafından yazılan, Vacide Öksüzcü’nün yönettiği ‘Nehir’ adlı oyun 12 Eylül askeri darbesinin insanlarda yarattığı derin tahribat ve korkuyu yolları kesişen iki kadının üzerinden anlatıyor. Oyun, 1 ve 2 Şubat tarihlerinde 3 seans olarak sahnelenecek.

FOTO: "Sinan Süleymaniye'de" oyunundan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız