SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEB'ci Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran'ın girişimleri ve özellikle de Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin desteğiyle oluşturulan Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun, Vali başkanlığında ilk toplantısını yaptığı bildirildi.

Bu toplantıya ilişkin MİAD'dan basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"Malatya’nın Gururu Verdiği Eğitim Bursu” sloganıyla yola çıkan ve ihtiyacı olan Malatyalı öğrencilerin tamamının bur almasını sağlamayı hedefleyen Malatya Eğitim Bursu Platformu Malatya Valisi Sayın Ulvi SARAN’ın başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Malatya Eğitim Bursu Yönetimi Başkan Yardımcısı Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet ÇAKIR ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla MEB çalışma yönergesi ve yönetmelikleri kabul edildi.

Malatya Eğitim Bursu Yönetimi toplantısı sebebiyle Malatya’da bulunan MİAD Başkanı Sayın Yunus Akdaş ve MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sayın Naci Ekşi , Genel Sekreter Ahmet Turan Koçer 07-08 Aralık 2010 tarihleri arasında Malatya’da çeşitli STK ve basın ziyaretleri gerçekleştirdi. Malatya kamuoyunu oluşturan kanaat önderlerine MEB projesi hakkında doğrudan bilgiler vererek sistemi sunumlarla anlatan MİAD yetkilileri iki günde 20’den fazla sivil toplum kuruluşunu ile buluşarak, Malatya’nın geleceği için önemini, şeffaf ve güvenilir yapısını anlattılar. Ziyaret edilen oda, birlik ve STK yetkilileri projeyi dinleyince çok olumlu ve memleket için yararlı sonuçlar üretecek örnek bir projeyle karşılaştıklarını belirterek Malatyalı üniversite öğrencilerine burs sağlamaya dönük böyle bir çalışmaya maddi manevi destek vereceklerini belirtiler.

MİAD Yönetim Kurulu Yunus AKDAŞ Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Malatya TV, Türkiyem TV ve Vuslat TV’de programlara katılarak proje hakkındaki sorulara cevaplar verdi. Bu projenin bir alternatif çalışma olmadığını, daha fazla ihtiyaç sahibi öğrencinin burs alabilmesini sağlamak için bu dertle dertlendiklerini söyleyen AKDAŞ burs verecek tabanı genişletmek istediklerini söyledi..

Malatyalı 15 bin civarında bursa ihtiyaç duyan öğrenci olduğunu, bu büyüklükteki bir öğrenciye hiçbir kurumun tek başına burs veremeyeceğini belirten Akdaş bu işi başarmak istiyorsak bir platform çerçevesinde elbirliği yaparak sinerji oluşturmamız kaçınılmaz. Burs sorununun ne kadarını çözebilirsek o kadar yarar üretmiş oluruz. Bu işin üstesinden gelebilmek için daha fazla kaynak oluşturmamız gerektiğini belirten Akdaş; burs vermeyi sayısı sınırlı iş adamlarının işi olarak görmenin sayısı on binlere ulaşan öğrencilerimize yeterli burs kaynağı temin etmeyi sağlamadığını, bu sorunumuzu çözmediğini, daha fazla kaynağın ancak toplumun her kesiminin gündemine burs meselesini taşımakla mümkün olabileceğini, bunun için bir sinerji oluşturmak gerektiğini belirtti. Bu da Malatya’da imkanı olan herkesin; esnafın, doktorun, mühendisin, kuyumcunun, kayısıcının hatta ev hanımlarının bu işe katılması, onların burs vermeyi başkalarının işi olarak görmemeleri ile mümkün olabileceğini söyledi.

Ziyaret Edilen ve Buluşulan STK’lar: Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Koop. Gazeteciler Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası, MAKİAD, Makine Mühendisleri Odası, Malatya Barosu, Malatya Gazeteciler Derneği, Malatya MÜSİAD, Mali Müşavir ve Muh. Odası, Mimarlar Odası, MOSİAD, Tabipler Odası, Ticaret Borsası, Türkiye Muhtarlar Drn Mlt Şube, Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Odası."

Bu arada, açıklamada ziyaret edilen ve toplantıya katıldığı öne sürülen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın, ziyaret edilmediği gibi, toplantıya da katılmadığı öğrenildi. MİAD Başkanı Yunus Akdaş'ın programına katıldığı belirtilen televizyonlardan Türkiyem TV ise yayında değil.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız