SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEB'de SBS İncelemesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:16:51
MEB'de SBS İncelemesi
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon 112 bin öğrencinin yarıştığı 2013 yılı 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Almanca ve Fransızca testine giren 718 adayın puanının yeniden hesaplandığını açıkladı. 

MEB'den yapılan açıklamada, 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan SBS sonuçları ile ilgili yapılan inceleme neticesinde sınavda Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın puanlarının hesaplanmasında, farklı bir cevap anahtarı ile değerlendirmekten kaynaklanan yanlışlık olduğunun görüldüğü belirtilerek, 12 Temmuz gecesi saat 00.00 itibariyle ilan edilen sonuçlardaki yanlışlığın fark edilir edilmez sınav sonuçlarında hata olan bu öğrencilerin sınav kağıtlarının doğru cevap anahtarı ile birkaç saat içinde yeniden değerlendirilerek hesaplandığı bildirildi.

Yeniden hesaplanan sonuçların 12 Temmuz 2013 günü saat 17.00 itibariyle yayınlandığı bildirilen açıklamada şöyle denildi: "Bu vesile ile herhangi bir adayın mağduriyet yaşamaması için gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Yeni sonuçlar neticesinde hiçbir öğrencimizin herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir. Yapılan bu yanlışlık nedeniyle bütün öğrenci, veli ve ilgili herkesten Bakanlık olarak özür dileriz. Konu ile ilgili her ne gerekçeyle olursa olsun ihmali ya da kusuru bulunan bütün yetkililer hakkında gerekli inceleme ve araştırma başlatılmıştır" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız