SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEB'den TEOG Açıklaması

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:42:13
MEB'den TEOG Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ve 1 milyon 288 bin 589 8. sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG ortak sınavları ile ilgili açıklama yaptı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 öğretim yılı 8. sınıflar birinci dönem ortak sınavları 6 temel ders için, 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirilen TEOG sınavı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü sınavın birinci oturumunda; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden; 27 Kasım 2014 Perşembe günü yapılan ikinci oturumunda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapıldığı belirtildi.

Ülke genelinde 970 sınav merkezinde, 15 bin 353 okulda 1 milyon 287 bin 847, yurt dışında 8 ülkede, 15 sınav merkezinde, 742 olmak üzere toplam: 1 milyon 288 bin 589 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınava ilişkin MEB tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bölgesel olarak kar yağışının yoğun olduğu ve taşımalı eğitim kapsamında olan illerimizden, 27 Kasım 2014 tarihi itibariyle tarafımıza ulaşan bilgilere göre, Konya ilinde 55, Karaman ilinde 6 olmak üzere toplam 61 okulda sınav yapılamamıştır. Bu illerden Konya’da bin 556, Karaman’da 193 öğrenci sınava girememiştir. Sınava olumsuz hava koşulları nedeniyle giremeyen öğrenciler 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaklardır.

Ortak Sınavın başarı ile gerçekleştirilmesinde büyük katkıları bulunan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerimize, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sınavın başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız