SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mebuslar ve Müdürler!

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin beraberlerinde Parti il başkanı Ahmet Çakır ile Doğanyol ve Pütürge’de bir dizi incelemede bulundular.

Bu inceleme gezisi sırasında Milli Eğitim ve Sağlık il müdürleri ile Karayolları Bölge Müdürü de oradaydı. Bu tesadüf (!) basının gözünden kaçmadı.

Ancak AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, konuşmasının başlangıcında “ tesadüfen “ orada buluşmuşlarmış izlenimli bir konuşma yapıp, basın mensupları “ Bu bir tesadüf mü ? “ deyince konu gülüşmelere ve bir miktar sessizliğe dönüştü.

Milletvekili Öz, “ Bugün Doğanyol’u ve Pütürge’yi Sayın vekillerimiz ile ziyaret ediyoruz. Tabii Sağlık il müdürümüz, Milli Eğitim İl Müdürümüz ve Karayolları Bölge Müdürümüz burada bir çalışma için bulunuyorlarmış. Bu isabet oldu…” deyince ve bir basın mensubu “ Bu tesadüf mü ? “ diye sorunca araya Milletvekili Öznur Çalık girerek “ Yok yok..” dediyse de bir müddet sessizlik ve gülüşmeler yaşandı.

KAYMAKAM SİYASETE “ KALSIN “ DEDİ…
Doğanyol kaymakamlığında, siyasete girmeden önce İçişleri Bakanlığında daire başkanı olarak görev yapan milletvekili Mehmet Şahin'in “Size milletvekilim diyesim geldi. Ben de eski bir içişleri çalışanıyım “ dediği sırada gülüşmeler oldu. Tam bu sırada Kaymakam Sibel Tursun’un “ Kalsın..” dediği duyuldu.

SAĞLIK ÇALIŞANINI TUTAMIYORUZ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık kaymakamlık makamında yaptığı konuşmada “ Bu yöre insanında tedaviye ve sağlık hizmetine ihtiyacı var.Buraya kadro çıkardık.Doktor gönderiyoruz, ama kimse durmuyor.Bu konuyu buraya gelmeden öncede Sağlık Bakanlığı müsteşar Yardımcısı ile görüştük.Konu çok önemli “ derken, Kaymakam Tursun “ Mecburi hizmet kapsamında geliyor sağlık personeli, inanın istifa edip bir yılını doldurmadan gidiyorlar..” dedi.

TANRIVERDİ KATKISI VE DOĞANYOL ÖĞRETMENEVİ
Doğanyol Kaymakamlığı ziyareti sırasında bir açıklama Milletvekili Öznur Çalık, “ İlçemize bir öğretmen evi yapımı konusunda protokol imzalama noktasına geldik. Biliyorsunuz buraya emniyet amirliği de açıldı. Kesinlikle sosyal alanda rahatlatıcı tesisler yapılmalı ki insanlar burada kalsınlar. Öğretmenevi bu noktada önemli. Sayın iş adamı hemşehrimiz Hikmet Tanrıverdi bu projeye 200 milyarlık bir katkı sunuyor. Geri kalan 400 milyarlık bölümü ise Milli Eğtim Bakanlığımız karşılayacak. En kısa zamanda temeli atılacak bilgi vermek istedim “ dedi.

PÜTÜRGE ZİYARETİ …..
Daha sonra Pütürge ilçesine geçildi.

Burada Milli Eğitim ve Sağlık alanında özellikle konular gündeme gelirken bu kez vekiller beraberlerinde bölgeye gelen il müdürlerine sorular sorarak durum değerlendirmesi yaptılar.

Aslında Pütürge ve Doğanyol’a il müdürleri ile milletvekilleri tesadüfen birlikte gelmişti! Ya da öyle ifade edilmişti. Ancak Milletvekili Öz, Karayolları Bölge Müdüründen yolda ne türde bilgiler aldığını da aktarmayı ihmal etmedi.Böylelikle birlikte bölgeye seyahat edildiği ortaya çıktı…

Pütürge de karayolu konusunda ağırlıklı bilgi aktarılırken kaymakam Mustafa Irmak, sulama sorunu, rüzgar ve elektrik kesintileri ile geçtiğimiz yıl yaşanan mağduriyetler konusuna da dikkat çekerek “Geçtiğimiz yıl iki gün elektriksiz kaldık. Yollar da kış koşullarında sıkıntılıydı, bir hamile bayana çok zor şartlarda doğum yaptırıldı “ dedi.

Kaymakam Irmak'ın, sohbet sırasında milletvekili Öz'e yanlışlıkla "sayın Valim" diye hitabetmesi de dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız