SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mecbur ve Mahkum Değiliz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:30:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 7 Haziran genel seçimlerinde milletin kendilerine verdiği yüzde 41 oranındaki oyun her türlü sorumluluğunu almaya hazır olduklarını belirterek “Bütün partilerle koalisyon görüşmeleri masada. Milletin gözü önünde konuşulacak. Ama muhalefet partileriyle yapılan koalisyon görüşmelerinde herhangi bir şekilde iktidar olmanın imkanı olmaz ise muhalefet olmayı da baş ile göz üstüne kabul ederiz. Eğer bunlar da olmazsa, yeniden sine-i millete dönmek gerekirse biz buna varız.  Ne MHP’ye, ne CHP’ye ne de HDP’ye mecbur ve mahkum değiliz.  Bizim mecbur ve mahkum olduğumuz tek mercii milletimizdir” dedi.

7 Haziran’daki genel seçimlerde 3’üncü kez Malatya’dan milletvekili seçilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  beraberinde İl Başkanı Hakan Kahtalı ve parti yöneticileriyle birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti.

Karaduman: Çalık, Malatya’nın önemli bir siyasi figürüdür

Ziyarette konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Öznur Çalık’ın 3 dönem üst üste TBMM’de Malatya’yı temsil etme başarısını gösterdiğini belirterek, “Öznur Hanım, Malatya’nın önemli bir siyasi figürü haline gelmiştir. Kendisini kutluyorum.  Malatya halkının da bu başarıda önemli katkısı var.  Biz, Malatya basını olarak yapacağı güzel hizmetlerde hep kendisinin yanında olacağız. 3’üncü dönemde de kendisine başarılar diliyorum” dedi.

“Yemin öncesi Malatya’ya teşekkür etmek istedim”

3 dönemdir TBMM’de Malatya’yı temsil etmenin onurunu yaşadığını kaydeden Öznur Çalık ise, kendisine bu onuru yaşatan Malatyalılara teşekkür etti. Çalık “Malatya’da ilk kadın milletvekili ve üç dönem milletvekili olmak da her kula nasip olacak bir durum değil. Allah’a hamdolsun.  Bir kez daha Malatyalı hemşerilerime şükranlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlar getirmesin temennisinde bulunan Öznur Çalık, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak yemin töreni öncesi bir kez daha Malatya halkına teşekkür etmek için Malatya’da bulunduğunu söyledi.  Çalık “Yeminden önce Malatyalılara teşekkür etmek gönül borcumdur. Elimden gelindiğince milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’ye, Malatya’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu seçimde bize bu onuru yaşatan bütün Malatya halkına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Seçimin bütün yükünü omuzlarında taşıyan İl Başkanıma, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarıma, tüm teşkilat mensuplarımıza ve bizimle birlikte gece gündüz koşturan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. İnşallah bayrama çıkar, hükümetimizin kurulduğunu, ülkemizin sağlam bir rotaya oturduğunu görür ve çalışmaya devam ederiz diye düşünüyorum” dedi.

“Milletin iradesinin üzerinde başka hiçbir irade yok”

Koalisyon tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çalık, AKP olarak ilk günden itibaren ön kabullerinin ‘milletin iradesi’ olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “12 yıllık AK Parti iktidarında, tek başına iktidar olmanın ne kadar önemli olduğunu hem Malatya ile hem Türkiye ile paylaştık. Bunu söylerken geçmiş dönemlerde Türkiye’de var olan koalisyonların Türkiye’ye neler kaybettirdiğini, hangi kazanımlarımızın elde edilmesini engellediğini gerek sizlerle gerekse bütün Türkiye ile defaten paylaştık. Ama bilinmesi gerekir ki; biz bunu ilk günden itibaren ön kabul olarak kabullenmiştik.  Milletin iradesinin üzerinde başka hiçbir irade yok. Ne vesayetler, ne askeri vesayetler, ne yargı, ne bürokrasi vesayeti milletin iradesinin üzerinde olmayacak dedik. Nasıl ki milletin iradesi bizi yüzde 35 ile tek başına iktidara getirdi ise yüzde 41 ile bu ülkenin birinci partisi olma onurunu bize yine yaşattı.  Milletin iradesi tek başına iktidar olmaya engel ama koalisyon veya farklı formülasyonlarla iktidar olmaya engel değildir. Bütün istişare mekanizmalarını sonuna kadar kullanıyoruz. Hem milletimizle, hem partimizin bütün kademeleriyle görüş alış verişi yapıyoruz.  Biz hiçbir siyasi partiye mahkum ve mecbur değiliz. Ne MHP’ye, ne CHP’ye ne de HDP’ye mecbur ve mahkum değiliz.  Bizim mecbur ve mahkum olduğumuz tek merci milletimizdir.”

“Erken seçim dahil ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

Milletin verdiği yüzde 41 oy oranının üzerlerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Çalık, “Bütün partilerle koalisyon görüşmeleri masada. Milletin gözü önünde konuşulacak ve milletin bize verdiği yüzde  41 oyun sorumluluğu gereği iktidar olmanın, koalisyon ortağı olmanın, koalisyonun ana sorumlusu olmanın, üzerimize  düşen vazifelerini yerine getireceğiz. Ama muhalefet partileriyle yapılan koalisyon görüşmelerinde herhangi bir şekilde iktidar olmanın imkanı olmaz ise muhalefet olmayı da baş ile göz üstüne kabul ederiz. Eğer bunlar da olmazsa yeniden sine-i millete dönmek gerekirse biz buna da varız. Milletin iradesi için dün nasıl başımızın üstünde yeri var dediysek, bugün de 7 Haziran seçimleri için, milletin iradesinin başımızın üstünde yeri var diyoruz. Demek ki, 12 yıllık iktidarımız boyunca yaptığımız hizmetlere daha yenilerini eklememiz gerekir, daha çok çalışmamız gerekiyor, daha fazla alanla irtibata geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

TSO ziyareti

Çalık, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı da (MTSO) ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin ciddi bir olgunlukla seçimi tamamladığını ifade ederek, "Yüzde 84'lük katılım, demokrasiye Türkiye'deki seçmenin inandığını da ortaya koydu. Seçmen burada bir mesaj verdi. Halk iradesini sandıkta bu şekilde yansıttı. İnşallah iş dünyası olarak çok fazla zaman kaybetmeden bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz" dedi.

İş dünyasının ve ülkenin zaman kaybına tahammülü olmadığına dikkat çeken Erkoç, şunları söyledi: 

"Bir an önce meclis aritmetiği içerisinde bir hükümetin çıkmasını canı gönülden iş dünyası olarak arzu ediyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir neticeyle sonuçlanır. Ülkemizin önündeki sorunların aşılması içinde bir an önce hükümetin kurulması her kesimi de rahatlatacaktır. Artık demokrasi uzlaşı kültürüdür. Bu uzlaşı içerisinde herkesin ülke menfaatleri doğrultusunda kişisel menfaatleri bir kenara bırakarak, ülkenin menfaati söz konusu olduğu zaman bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu mesajında halk tarafından verildiği ortadadır. Biz artık, ortak akılla bu ülkeyi yönetmek durumundayız. Bu tablo karşısında da birbirimize karşı uzlaşı kültürü içerisinde hareket ederek, bu uzlaşı kültürü içerisinde de hükümetin bir an önce kurulması gerekiyor."

İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP'nin üç dönem üst üste iktidar olduğunu anımsatarak, 7 Haziran'da yapılan genel seçimde milletin AKP'yi koalisyona yönelttiğini kaydetti. Kahtalı, devamlı çözümden yana olduklarını belirterek, "Biz uzlaşıdan yanayız. Samimi bir şekilde bir koalisyon olarak devam edilmesinden yanayız ancak tabi bu olmazsa olmazımız da değil" şeklinde konuştu.

Çalık da, "7 Haziran 2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'nin karar günü' dedik. Bu karar gününü de söylerken, 12 yıllık AK Parti iktidarının tek başına iktidar olmanın ne kadar önemli olduğunu hem Malatya hem de Türkiye ile paylaştık" diye konuştu.

Çalık, milletin 12 yıl sonra yüzde 41 ile 'Türkiye'nin en iyi partisinin AK Parti' olduğunu söylediğini ifade ederek, "Eski dönemde Türkiye'de koalisyonların Türkiye'ye neler kaybettirdiğini, hangi kazanımlarımızın elde edilmesinin engellendiğini Malatya ve Türkiye ile paylaştık. Ama bilinmesi gerekir ki, milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade yok. En büyük irade milletin iradesidir. 'Ne vesayetler ne askeri vesayet ne yargı vesayeti ne bürokratik vesayet asla millet iradesinin üzerinde olmadı ve olmayacak' dedik. Milletin iradesi nasıl ki yüzde 35 ile bizi tek başına iktidara getirdiyse, yüzde 41'lede bu ülkenin birinci parti olma onurunu bize tekraren yaşattı" şeklinde konuştu. 

Koalisyon ve farklı formüllerle ilgili olarak istişarelerin devam ettiğini dile getiren Çalık, "Milletin iradesi tek başına iktidar olmaya engel ama koalisyon ya da farklı formüllerle iktidar olmaya engel değildi. AK Parti genel merkezi olarak bütün istişare mekanizmalarını sonuna kadar kullanıyoruz. Hem milletimizle hem de sorumluluk taşıyan bütün birim başkanlarımızla, kademelerimizle görüş alış verişlerimizi yapıyoruz" dedi.

ESOB ziyareti..

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni de ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan siyasi tabloya değinen Çalık, “Milli irade, milletin iradesi, 7 Haziran’da, ‘Bir nefes al, bir soluk al, bir 5 dakika dur’ dedi ve biz o nefes almayı, o soluk almayı şuanda yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Çalık, koalisyon tartışmaları konusunda ise “Eğer ülkem kazanacaksa, eğer milletim kazanacaksa, biz AK Parti olarak kaybetmeye hazırız. Biz koalisyona da, biz muhalefete de, biz erken seçime de hazırız” dedi. Milletin iradesi neyi emrediyorsa o doğrultuda çalışmaya hazır olduklarının altını çizen Çalık, “Yeter ki aziz milletimizin yüreği daralmasın, aziz milletimizin istikameti bozulmasın ve bir kez daha başbakanların önüne yazar kasalar fırlatılmasın. Dün olduğu gibi bundan sonrada sizlerle birlikte çalışmaya ve Malatya’ma hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı da, AKP’nin kurulmasından bu yana Malatya’nın her zaman kendilerine destek verdiğini belirterek, “Malatya bugün büyükşehirler içerisinde en fazla oyu alan 3. şehir, toplamda ise 5. il durumunda. Desteğini veren tüm Malatyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte halk koalisyonu öngördü. Biz samimi bir şekilde koalisyon kurmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise mutlaka istikrarlı bir hükümetin kurulması gerektiğini ifade ederek “Bu sonucu da herkesin seve seve kabul etmesi lazım. Millet ‘tek başına değil’ dedi, ‘ortaklaşa, uzlaşacaksınız, beraber ülkeyi götüreceksiniz’ dedi. Bu nedenle tüm partilerin bu mesajı alması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kaydetti.

Ekonomik istikrar için mutlaka siyasi istikrarında kısa sürede sağlanması gerektiğine işaret eden Keskin, milletin AK Parti’ye sadece tek başına iktidarı vermediğini söyleyerek, “Millet her ne kadar sarı kart göstermişse de, kırmızı kartı göstermedi” dedi.

Ziyarete AKP Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yanı sıra AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız