SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mecburen Kiraya Verdik'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, vakıflarına ait 4 katlı kompleks binalarının zemin ve bodrum katını ekonomik sıkıntılar nedeniyle market olarak işletilmek üzere Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'ne kiraladıklarını açıkladı.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kültür merkezlerinin bugüne kadar büyük emekler verilerek bugüne getirildiğini söyleyerek, "Kültür merkezimizde Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri, lokma günleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, etli pilav günü, 19 Mayıs'ı anma günü, bayanlara makine nakış kursları, saz kursları ve semah kursları gibi etkinlikler yapılıyor. Merkezimizde yine her Cuma akşamları Alevi dedelerimizin öncülüğünden
cem törenleri yapılmaktadır. Bu binamız 4 katlı muazzam bir komplekstir. Bu binanın büyük bir gideri var. Binanın çatı bakımı için paraya ihtiyaç var, ancak kaynağımız bulunmamaktadır. Girişimlerimize rağmen, kaynak bulamadık. Daha iyi hizmet vermek için binamızın sadece bodrum katı ile zemin katını Malatya Belediyesi'nin Esenlik Şirketine market yapması için kiraya vermek mecburiyetinde kaldık. Çünkü vakıfımıza beş kuruş yardım gelmiyor" ifadelerini kaydetti.

Meşeli, şunları söyledi:

"Binamızın üst katındaki salonumuzda daha önce düğün ve sünnet düğünleri yapıldı. Ancak cemevlerinde düğün yapılır mı diye bize karşı kampanya başlatılınca, düğün ve sünnet düğünlerinden vazgeçtik. Daha önce törenlerimizi yaptığımız giriş katı ile bodrum katını Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'ne kiraya verdik. Binamızın en üst katındaki salonumuzda eski faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Büyük bir sıkıntıda kaldığımızdan dolayı burayı market yapılması için kiraya verdik. Kimse bize yardım etmiyor, düğün salonu işletilmesine karşı çıkılıyor. Peki nasıl burayı ayakta tutacağız. Binanın üst katında ki salonumuzda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz ve buraya bin 200 kişi sığıyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız