SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mecburen' Yıkacaklarmış!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:24:49
'Mecburen' Yıkacaklarmış!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tren Garı yanında, 1937 yılında yapılan ve mülkiyeti TCDD’ye ait olan, çevrenin yeşil dokusuyla bütünlük sağlayan tarihi bina yok ediliyor. Malatya Belediyesinin yol genişletme adı altında yapacağı tarihi bina katliamı sonrası açılacak olan yolun, bölgenin trafik sorununu daha da artıracağı iddia ediliyor. Bölge sakınleri tarihi binanın ve yeşil dokunun korunmasını isterken, uzmanlar; açılacak yolun,  sorunu çözmekten çok yeni yeni sorunlara yol açacağını iddia ettiler. Belediye yetkilileri de “ İmar planında bölgenin 25 metrelik yolu var zaten. Biz de bu 25 metrelik yolu açaçağız. Bahsedilen 76 yıllık binanın yarısı 25 metrelik yolun içinde kalıyor. Mecburen yıkacağız. Ama, yolun geçeceği bölge demiryollarının. Onların bize tahsislerinin yapılması halinde yol açma çalışmalarını başlatacağız” diye konuşuyorlar.

Açılacak yolun yeni yaptırılan hastaneye araç ulaşımını sağlamak için yapıldığını iddia  eden bölge sakinleri “ Binaya gerçekten yazık olacak. Yolu, 25 metre planlamışlar. 20 veya 22 metre planlasalar tarihi binaya ve ağaçlara zarar gelmeyecek. Amaç, önümüzdeki aylarda açılışı yapılacak olan hastaneye yol açmak ve yeni yapılaşmalara yani betonlaşmaya zemin hazırlamak” diyerek binanın ve yeşil dokusunun korunması gerektiğini savundular.

Teknik uzmanlar “Kömür Tevzi’den Ergenekon köprüsüne alternatıf ulaşım yolu sağlama iddiasıyla  açılacak yol esasında önümüzdeki aylarda hizmete girdiğinde bölgenin ulaşım trafiğini alt üst edecek olan hastaneye yöneliktir ve ulaşım sorununa çözüm olmayacaktır.  Üstelik sorunu çığ gibi artıracaktır. Çünkü, yıkım yıkım getirecektir. Bu gün 76 yıllık tarihi binanın yıkımına gözünü kırpmadan karar verenler, yarın iİstasyonda bulunan diğer tesis ve binaların yıkımına da karar vermek zorunda kalacaklar” yorumunu yaparak yıkımın gerçekleşmesi halinde diğer yapı ve tesislerin de zaman içerisinde yok olacağını belirttiler. 

Belediye yetkilileri ise “Bahse konu binanın yarısı 25 metrelik yolun içerisinde kalıyor. Yarısını aldığımız zaman da diğer yarısı da gidiyor otomatik olarak. Bu yolun hastaneyle ilişkisi yok. Sanayi’den Ergenekon kavşağına alternatif bir yol oluşturma düşüncesinden kaynaklanmıştır” diyerek, açılacak yolun hastane ile bir ilişkisinin olmadığını iddia ettiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız