SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mecburiyet' Ekspresi

A- A+ PAYLAŞ

Heyelanın tünelde yolaçtığı hasar nedeniyle Kapıdere'de kapanan demiryolu hala ulaşıma açılamazken, Fırat Ekspresi'nin 9 Şubat tarihinden itibaren Elazığ- Adana yerine Elazığ- Malatya- Elazığ arasında çalışmaya başladığı açıklandı.

TCDD 5. Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin olarak şu bilgi verildi:

"Malatya- Narlı hattı Kumlu- Kapıdere istasyonları arasında 23 Ocak 2010 tarihinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol, tren trafiğine kapalı bulunmaktadır. Heyelan sonucunda Kumlu- Kapıdere mevkiinde yeralan 50 metre uzunluğundaki demiryolu tünelinin bir bölümünde büyük hasar meydana gelmiş, 3 adet elektrikli tren enerji hattı direği de devrilmiştir. Bölgede yoğun yağış ve heyelanların devam etmesi nedeniyle yolun trafiğe açılması yönündeki girişimler sonuçsuz kalmıştır.

TCDD ve Fırat Üniversitesi Jeoloji ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinden katılımın sağlandığı teknik bir heyet 04 Şubat 2010 tarihinde olay mahallinde incelemelerde bulunmuştur. Üniversitemizin konu ile ilgili sunacağı rapor doğrultusunda TCDD Genel Müdürlüğü ve Malatya 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri yolun tren trafiğine açılması yönünde çalışmalara başlayacaktır.

Yolun tren trafiğine kapanması nedeniyle Elazığ- Adana arasında karşılıklı çalışmakta olan Fırat Ekspresi'nin seferlerinde düzenleme yapılarak 9 Şubat 2010 tarihinden itibaren Elazığ- Malatya- Elazığ arasında seferlerine başlatılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız