SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mecburiyet' Kavgası mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:35:01
'Mecburiyet' Kavgası mı?
A- A+ PAYLAŞ

Dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmalar devam ederken, medyaradar.com sitesinde, bu konuda hükümet yanlısı tavır alan Sabah ve Takvim gazetelerinin sahibi Ahmet Çalık ile kapatılma girişimine karşı çıkan ve Fethullah Gülen cemaatinin yayın organı olarak da bilinen Zaman Gazetesi'nin sahibi teyzesioğlu ve eniştesi Ali Akbulut'un "ters köşe durumlarını" yazdı.

medyaradar.com'un Sarıyer Gazetesi'ni kaynak göstererek "Enişte ile Kayınbiraderin Dershane Kavgası" başlığıyla verdiği haber şöyle:

"Sabah dershane kapatma tartışması üzerinden cemaatin yayın organı Zaman’ı yalancılıkla suçladı, ancak...

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ahmet Çalık’a ait Sabah ve Takvim, dershane kapatma tartışması üzerinden cemaatin yayın organı Zaman’ı yalancılıkla suçladı, manşetten en ağır sözlerle vurdu. Oysa Zaman’ın sahibi Ali Akbulut, Ahmet Çalık’ın hem öz eniştesi hem teyze oğlu hem de iş ortağı. 

Türkiye gündemi, AKP ile Gülen cemaati arasındaki “dershane kavgası”na kilitlendi. Fethullah Gülen cemaatinin yayın organı olarak bilinen Zaman Gazetesi’nin, dershanelerin kapatılması için hazırlandığı belirtilen yasanın taslak metnini “Eğitime darbe planı” manşetiyle duyurması AKP’nin yayın organları olarak bilinen yandaş gazeteleri çileden çıkardı. Zaman’ın haberi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok sert bir basın açıklamasıyla yalanlandı ve gazetenin kamuoyunu yanlış yönlendirerek yalan unsurları habere kasıtlı olarak monte ettiği vurgulandı. Zaman Gazetesi önceki gün de “Böyle bir yasa darbe döneminde bile uygulanamadı” manşetiyle dershane kavgasında geri adım atmadı. Yandaş gazeteler bu kez de tek vücut olup cemaatin gazetesini topa tutmaya başladı. İki gündür devam eden manşet kavgaları internet medyası üzerinde de devam ediyor.

SABAH VE TAKVİM ENİŞTENİN GAZETESİNİ VURDU

Başbakan Erdoğan’ın “Bizim Çalık” dediği Çalık Holding’in patronu Ahmet Çalık’ın sahibi olduğu gazeteler SABAH ve TAKVİM cemaatin gazetesi sayılan ZAMAN’ı vurdu. Çalık’a ait her iki gazete Milli Eğitim Bakanlığı’nın Zaman’ı yalanlayan dershaneler konusundaki açıklamasını manşetten verdi. Sabah; “Dershaneler için kara propaganda-Büyük yalan” manşetiyle çıkarken TAKVİM ise gerginliği daha da tırmandırarak “Apaçık yalan” diyerek çok sert sözlerle cemaate yüklendi. Sabah ve Takvim Gazetesi, gün boyu internet sitelerinden de cemaate dershaneler üzerinden çok sert sözlerle yüklendiler. Ancak bu kavgada dikkat çeken bir yön var. O da Sabah ve Takvim’in patronu Ahmet Çalık ile Zaman’ın patronu Ali Akbulut’un birinci derecede akraba olması.

AHMET ÇALIK İLE ALİ AKBULUT ENİŞTE – KAYINBİRARDER ÜSTELİK TEYZEÇOCUKLARI

İktidara yakın SABAH ve Takvim’in sahibi Ahmet Çalık ile cemaatin yayın organı olarak bilinen Zaman’ın sahibi Ali Akbulut birinci derecede akraba. Cemaatçi Ali Akbulut, işadamı Ahmet Çalık’ın öz ve öz eniştesi. Feza Gazetecilik’in ve Zaman’ın patronu Akbulut, Ahmet Çalık’ın kız kardeşi Şükran’ın eşi. Üstelik Çalık ile Akbulut teyze çocukları. Dahası bu iki isim iş ortağı. 1956 Malatya doğumlu enişte Ali Akbulut, kayınbiraderi Ahmet Çalık’tan 2 yaş büyük. Ali Akbulut’un kayınbabası 81 yaşındaki Mahmut Çalık’ın 1 erkek olmak üzere 3 kızı bulunuyor. 

BANK ASYA’DA ORTAKLAR

Sabah’ın patronu Ahmet Çalık ile Zaman’ın patronu Ali Akbulut, Bank Asya’da ortaklar. İkilinin aynı zamanda çok sayıda şirkette de resmi ortaklıkları bulunuyor, ancak bunlardan pek çoğundan enişte Ali Akbulut’un daha sonradan ayrıldığı da görülüyor. Örneğin Ahmet Çalık’ın yönetim kurulu başkanı olduğu, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde Ali Akbulut eski yönetim kurulu üyesi. Aynı durum merkezi Merter’de bulunan Gap Güneydoğu Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde de geçerli. Ali Akbulut ile eşi Şükran Akbulut’un sahibi olduğu Orta Doğu Tekstil Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nde ise Ahmet Çalık eski yönetim kurulu üyesi olarak görülüyor. Ayrıca GAP İplik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile GAP inşaat Yatırım ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nde de Ali Akbulut, Çalık’ın eski yönetim kurulu üyesi olarak görülüyor. Ali Akbulut ile Ahmet Çalık arasındaki buna benzer çok sayıda şirkete ortaklıklar bulunuyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız