SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meçhul' İhale!..

A- A+ PAYLAŞ

Eksikliği sonradan fark edilen ve 3 Mart 2011 tarihinde yapılacağı duyurulan Beylerderesi Viyadüğü’ne panel çit yapım işi ihalesinin akıbeti belirsiz oldu.

3 Mart 2011 tarihinde Elazığ’da yapılacağı duyurulan panel çit yapım ihalesine yönelik bugüne kadar bir çalışma yapılmadı.

Ocak ayında iki gün süreyle trafiğe açılan, çevre düzenlemesinin yapılmaması, trotuar, kaldırım, don önleyici sistem ve iki ucunun birleşmesinden doğan kot farkı gibi sorunlar nedeniyle yeniden kapatılan, son olarak rüzgar panelleri eksikliği fark edilen Beylerderesi Viyadüğü’nde bu eksikliğin giderilmesine ilişkin Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nce 3 Mart 2011’de Elazığ’da yapılacağı duyurulan panel çit yapım işi ihalesinin akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.

Konuya ilişkin iddiaların iletildiği Karayolları 8. Bölge Müdür Vekili Turan Gülhaş, bu konuda bilgi vermeye yetkili olmadığını söyleyerek ‘3 Mart 2011 tarihinde birçok ihale yaptık ama o ihaleyi yaptık mı yapmadık mı bilmiyorum!’ dedi.

İhale tarihine göre yer tesliminin yapılması ve panel çit yapım çalışmasının başlaması gereken Beylerderesi Viyadüğü’nde herhangi bir çalışmanın olmaması üzerine bilgisine başvurulmak istenen Karayolları Bölge Müdür Vekili Turan Gülhaş, Beylerderesi’ne bu yöndeki sorulara karşın ısrarla bilgi vermeye yetkili olmadığını belirterek ‘Genel Müdürlüğün izni olmadan bu konularda bilgi vermeye yetkim yok. Ancak Beylerderesi’ne rüzgar paneli yapılmayacak. Biz gerekli ölçümleri yaptık. Viyadükte araçların geçişini engelleyecek bir rüzgar yok. Dolayısıyla rüzgar panelleri ile ilgili hiçbir çalışma yapılmayacak’ diye konuştu.

Bölge Müdür Vekili Gülhaş’ın ‘Rüzgar panelleri ile ilgili hiçbir çalışma yapılmayacak’ demesine karşın, 22 Şubat 2011 tarihinde Beylerderesi Viyadüğündeki çalışmalara ilişkin bilgi veren Köprü Başmühendisi Mehmet Fidan ise, rüzgarlık yerine rüzgar önleyici kafeslerin yapılacağını açıklamıştı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve AKP milletvekilleri tarafından Ocak ayında açılacağı duyurulan ve resmi açılışının Başbakan tarafından Mart ayında yapılacağı belirtilen, ancak daha sonradan köprünün iki ucunun birleştiği yerde kot farkı, peyzaj, don önleyici sistem, trafik güvenliği ile ilgili uyarıcı levhaların eksikliği gibi sorunlar nedeniyle bir türlü açılamayan Beylerderesi Viyadüğü’nde Şubat ayı içinde bir de rüzgar panelleri sorunu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili teknik uzmanların, rüzgar panelleri yapılmadan köprünün trafiğe açılmasının büyük riskler oluşturacağı, Beydağı’ndan esecek rüzgarların köprüden geçiş yapan araçlar üzerinde savrulma etkisini önlemek için bu panellerin mutlak yapılması gerektiğini ve bugüne kadar yapılmamış olmasının ancak ‘ciddiyetsizlikle’ açıklanabileceğine yönelik görüş ve eleştirilerinin ardından Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü belirtirken, 3 Mart 2011 tarihinde panel çit yapımı için ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Aradan geçen 1 aylık süre zarfında köprü üzerinde bu yönde bir çalışma yapılmazken, ihalenin akıbetine ilişkin sorularımıza net bilgi verecek bir muhatap da bulunamadı.

"SORUN YOK.."
AKP Milletvekili Öznur Çalık, nöbetçi vekil uygulamasın kapsamında katıldığı bir halk gününde, Beylerderesi Viyadüğünde yaşanan sorunlara ilişkin haberleri iyi niyetli bulmadığını belirtmiş, bu haberleri ‘Viyadükte sorun olduğunu söylemek, amiyane bir tabirle öküz altında buzağı aramaktır’ şeklinde eleştirmişti. Çalık, ‘Bir şeyi çok net söylemek istiyorum. Biz çok önemli bir icraat yaptık. Ve bu yaptığımız icraat, Turgut Özal'ın rüyasıydı. 40 milyon TL'lik yatırım yaptığımız Beylerderesi Viyadüğünün üzerine gölge yapmak isteyen bireyler var. Tabi ki muhalefet olmalı, tabi ki eleştiri yapılmalı. Ama Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Müsteşarımızın ve Bakanımızın yapmış olduğu çok net bir açıklama var. Bu açıklamada kamuoyunda yer alan Beylerderesi Viyadüğü'nün ayağında mı eğrilik var? Kenarında mı yamukluk var? Asfaltında mı eksiklik var? Ortasında mı eksiklik var? Her gün geliyoruz, kamuoyunda bir şeyler dolaşıyor. Arkadaşlar, Beylerderesi Viyadüğü'nün hiçbir eksiği, hiçbir aksaması yok. Sizlerde takdir edersiniz ki, bizler teknik eleman değiliz. Ve biz Beylerderesi Viyadüğü'nün bitirilmesi için çok yoğun bir çaba sarf ettik. Şuan Beylerderesi Viyadüğü bitmiş ve üzerinden geçilebilecek kalite ve konuma sahip. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Beylerdesi Viyadüğümüzde hiçbir aksama yok. Başbakanımız geldiğinde burayı hep birlikte açacağız. Rüzgar panelleriyle alakalı olarak, bu konu karayollarımızın bilgisi dahilindedir. Rüzgar panelleri olmasa da orası geçişe açık ve hazır haldedir. Geçişiyle alakalı hiçbir problem yok. Sayın Başbakanımız geldiğinde de hep birlikte üzerinden geçiş yapacağız" açıklamasını yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız