SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meçhul Yangınlar' Köyüne Özel!

A- A+ PAYLAŞ

Kundaklama, sokağa çıkma yasakları gibi olumsuzluklarla gündeme gelen Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Topraktepe köyünde yaşanan sorunların önüne geçilmesi için kaymakamlık tarafından örnek bir projeye imza atıldı.

Topraktepe köyü sakinleri, kaymakamlık tarafından açılan, halıcılık, bilgisayar ve kuaförlük kurslarına devam ediyor. Kurslara büyük ilgi gösteren köylüler, "Artık köyümüzün adının olumsuzluklarla değil bu tür örnek girişimlerle anılmasını istiyoruz." diyor.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Topraktepe köyünde, 2001 yılından bu yana 60'ın üzerinde kundaklama olayı meydana geldi. Çok sayıda harman ve ev yandı. Ağaç kesme olayları yaşandı. Köylüler sokağa çıkma kararı aldı. Gece bekçisi tuttu. Toplu ağaç kesme olayları meclis gündemine dahi taşındı. Ancak yapılan bütün soruşturmalara rağmen olayların zanlıları yakalanamadı.

Doğanşehir Kaymakamlığı köyde yaşanan olumsuzlukları açtığı bilgisayar, halıcılık ve kuaförlük kursları ile aşmaya çalışıyor.

Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, köylülere yönelik kurs uygulamasının ilçe genelinde hayata geçirileceğini, Topraktepe köyünün pilot bölge olarak belirlendiğini dile getiriyor.

Atay, amaçlarının köylülerin eğitim seviyesi artırmak ve mesleki birikim edindirmek olduğunu ifade ediyor. Atay, talep gelmesi durumunda bu üç kursun dışında farklı kurslar da açılabileceğini belirtiyor.

Halıcılık ve kuaförlük kursunun köyde bulunan eski ilköğretim okulu binasında verildiğine işaret eden Atay, bilgisayar kursu için ise köylüleri kaymakamlık tarafından tahsis edilen ücretsiz minibüs ile Doğanşehir merkezine taşıdıklarını anlatıyor.

Bilgisayar kursu Doğanşehir Halk Eğitim Merkezi'nde veriliyor. Hafta içi sabahtan akşama kadar süren kurslar, akşam saatlerinde de devam ediyor. Halıcılık kursuna 12 bayan katılıyor.

Halıcılık kursuna katılan bayanlar el sanatlarını geliştirirken, yaptıkları halılar ile aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kuaför kursuna ise 18 bayan devam ediyor. Bayanlar bu kursu tamamladıktan sonra kuaför salonu açmayı planlıyor. Halıcılık ve kuaförlük kursu, köyde eski ilköğretim okulu binasında verilirken, bilgisayar kursu ise Doğanşehir merkezinde, Halk Eğitim Merkezi binasında veriliyor.

Bilgisayar kursuna da 13 bayanın yanı sıra 18 erkek katılıyor. Masrafları Doğanşehir Kaymakamlığı tarafından karşılanan kurslardan bilgisayar kursuna katılan köylülür için kaymakamlık tarafından tahsis edilen minibüs kursiyerleri sabahları evlerinden alıyor, kurs bitiminde ise yeniden köylerine bırakıyor.

Kursa katılan bayanlar, "Evde boş boş oturmaktansa, kurslara katılıp bir şeyler öğrenmek istiyoruz" derken köylüler daha önce bazı tatsız hadiselerle gündeme gelen Topraktepe köyünün artık güzel gelişmelerle gündeme gelmesini istediklerini belirtiyor. Kursların bitiminde köylülere sertifika verilerek belirli işlere yerleştirilmesine önayak olunacağını ifade ediliyor.

Özellikle halıcılık kursuna devam eden kursiyerlerin dokudukları ipler ile halıların satılması için pazar imkanı sağlanacağı vurgulanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız