SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Araştırması İstediler

A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili ve 25 CHP'li milletvekilinin imzasıyla,  taş ocaklarının çevreye ve insan sağlığına zararlarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması isteği ile Meclis Araştırması açılması istendi.
 
Ağbaba, Meclis Araştırması isteğinde,  Maden Yasasının yürürlüğe girdiği 2004 yılından sonra taş ocaklarına gelişi güzel ruhsat verildiğini belirtilerek, açılan taş ocaklarının başta insan sağlığı olmak üzere, hayvancılığı, tarım arazilerini, su kaynaklarını olumsuz etkilediği belirtildi.
 
 Meclis Araştırması talebinde ayrıca   “Malatya Doğanşehir Kelhalil ve Dedeyazı Köyleri, Akçadağ Karapınar ve Cevizpınar  Köyleri,Yeşilyurt Kozluk, Görgü,Örnek Köyleri, Arguvan Şotik Aşağı Konak Mezrası ile Gündüzbey Kasabası Kaptaj bölgesi başta olmak üzere Malatya’nın pek çok yerinde de taş ocakları faaliyet göstermektedir. Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Kasabası sınırları içerisinde Malatya’da yaşayan yaklaşık 600 bin insanın içme suyu ihtiyacını karşılayan Kaptaj bölgesine 2-3  Km uzaklıktaki bir yere taş ocağı işletme ruhsatı verilmiştir. Anayasanın 56. Maddesine göre “Çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, Devletin ödevidir.” Denilmektedir. Ancak devletin kurumları, verdikleri ruhsatlar ile bizzat  kendileri anayasa suçu işlemektedir” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız