SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Başkanına Eşlik Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:34
Meclis Başkanına Eşlik Etti
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk ÖZ, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, Umman ve Ürdün ziyaretlerine katılarak Meclis Başkanına eşlik etti. 

Umman’da Türkiye'nin Muskat Büyükelçisi Uğur Doğan karşıladığı heyette, TBMM Başkanı’nın eşi Gülten Çiçek, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Türkiye-Umman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhyettin Aksak, Türkiye-Ürdün Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Erdoğan, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kemal Kaya yer aldı. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, resmi ziyarette bulunduğu Umman'ın başkenti Muskat'ta, bu ülkede yatırım yapan Türk firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet sonrasında ise; Türkiye'nin Muskat Büyükelçisi Uğur Doğan'ın, TBMM Başkanı onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Umman'da, Şura Meclisi Başkanı Şeyh Halid bin Hilal bin Nasır el-Maaveli ile de bir araya geldi. 

Burada heyetler arası görüşmeye ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek onuruna verilen yemeğe katılan Öz, sosyal medya hesabı Twitter’dan attığı mesajda ise görüşmeye ilişkin olarak; “Parlamentolar arası temasların ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde ayrı bir öneminin bulunduğu vurgulandı” ifadesini kullandı. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, Umman'daki temaslarının ardından gittiği Ürdün'de Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf et-Taravneh'le görüştü. Heyet temaslar çerçevesinde, BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olan Ürdün'de Başbakan Abdullah En-Nusur ile de bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilere ve bölgesel sorunlara ilişkin görüşmelerde bulundu. 

Ürdün'deki temaslarını tamamlayarak özel GAP uçağıyla Türkiye’ye dönüşlerinden önce heyet, Ölü Deniz ve başkent Amman'daki Ürdün Geleneksel Eserler Müzesi'ni ziyaret etti. 

Çiçek ve beraberindeki heyeti, Havaalanından Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf Taravneh ile Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal uğurladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız