SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meclis Günü Geldiğinde Hissettirir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:21:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in katılımıyla, İzmir Adnan Menderes Havaalanında basın toplantısı gerçekleştirdi. Baykal, toplantıda 'yolsuzluk ve rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonlarını ve ASELSAN cinayetini değerlendirdi.

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili meclisteki komisyonun hazırladığı raporun oylanmasının Salı günü gündemlerinde olacağını anlatan Baykal, şöyle konuştu: “Salı günü mecliste, meclis yaşanan olaylarla ilgili nihai hükmünü verecek. Yolsuzluk vardır ya da yoktur diyecek. Yoktur derse yapacak bir şey yok. Yok, bu konunun irdelenmesi lazım, aydınlığa kavuşması lazım dersek bunu yargıya intikal etmiş edeceğiz. Bu konunun en azından yetkili yargı organında bundan önce defalarca olduğu gibi Başbakanlar için, bakanlar için olduğu gibi, tek partili dönemde, çok partili döneminde olduğu gibi, o hükümet döneminde bu hükümet döneminde olduğu gibi, şimdiki hükümet döneminde de bu olayın incelenmesine ihtiyaç yok mu?"

Meclis'in şimdi bunun kararını alacağını anlatan Baykal, şunları söyledi: "hangi meclis, anayasaya göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM). Oradaki büyük lafı metrekare büyüklüğü değil, bu büyük sıfatını aldığı zaman o büyük mecliste yaşayanlar Milli Mücadeleyi, kendi ceplerinden verdikleri paralarla, kazan kaynatarak o mücadeleyi verdikleri ve meclisi kurdukları için büyüktür. Onuru büyük olduğu için, manen büyük olduğu için temsil ettiği ruh büyük olduğu için büyüktür. Türkiye'mizin bir Büyük Millet Meclisi var, günü geldiği zaman büyüklüğünü hissettirir, gösterir, güveni içinde değil miyiz. O meclis günü geldiğinde bütün dünyanın en büyük emperyal güçlerine karşı milli haklarımı koruyacağım diyerek Kıbrıs'a asker çıkartmadı mı? O meclis değil mi 1 Martta buraya yabancı askeri sokmam diyen, AKP’lisiyle CHP’lisiyle. Arkadaşlar şimdi böyle bir karara gerek yok mu? Büyüklük bunu gerektirmiyor mu? Allah aşkına. Herkesin gördüğü bir şeyi Meclis kararıyla yok saymak mümkün mü.”

ASELSAN CİNAYETLERİ

Baykal'a, Ankara’da ölen ASELSAN mühendisi ve son yıllarda ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümlerinin bir cinayet olup olmadığı soruldu. Baykal da soruya şöyle karşılık verdi: “Bunlar artık benim özel bir değerlendirme yapma şansına sahip olduğum konular değil. Bunu inceleyecektir yetkili güvenlik güçleri ve yargı organları. Hepimiz tabi hassas devlet kurumlarında yaşanan şaşırtıcı gelişmelerle, ölümlerle, cinayetlerle ilgileniyoruz ve ister istemez kafada çeşitli sorular doğuyor, bu çok doğal. Bunu yetkili merciler değerlendireceklerdir, inceleyeceklerdir.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız