SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis İHK'nin Yuva Raporu Tamam..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası’nda bakıcıların çocukları dövmesi skandalını araştıran Meclis İnsan Hakları Komisyonu raporunu tamamladı. Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, bakıcıların aralıksız 48 saat, 40 çocuğa baktıklarını söyledi. Elkatmış özürlü çocuklar ile diğerlerinin bir arada bulunmasının kimi zaman taciz olaylarının yaşanmasına neden olduğunu belirtti.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Malatya Çocuk Yuvası’nda yaşananlara neden olarak çocukların kaldığı binaların ve bakıcı annelerin eğitiminin yetersizliğini gösterdi. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış bakıcı anneler ile görüşmelerine de raporlarında yer verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“48 saate yakın görev yapmışlar. 8 saaten sonra bir insanın görev yapması insan haklarına aykırı. 48 saati kabul etmek mümkün değil. Ek birşeylerde verilmiyor, standart maaş alıyorlar.”

Elkatmış, özürlü çocukların diğer çocuklarla aynı yerde olmasının kimi zaman çocuklar arasında tacize neden olduğunu da kaydetti. Mehmet Elkatmış, yurtlarda psikolog, fizyoterapist gibi uzmanların olmadığına dikkat çekerek bu sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi. Raporda ayrıca yurtlardaki denetim yetersizliğine dikkat çekildi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, 25 Ekim'de Star TV'nin "Deşifre" programında yayınlanan skandal görüntülerden sonra, 29 Ekim'de Malatya'ya gelerek incelemelerine başlamış ve 31 Ekim'de Valilikte bir basın toplantısı düzenleyerek ilk izlenimlerini açıklamıştı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Malatya'daki incelemelerine Başkan ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, üyeler CHP Gaziantep Milletvekili Ahmet Yılmazkaya ve AK Parti Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu katılmışlardı.

ARŞİV FOTO: Elkatmış ve komisyon üyelerinin Malatya'da 31 Ekim'de yaptıkları basın toplantısı görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız