SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meclis Kalitesine Dikkat'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, yerel seçimlerde, İl Genel Meclisi ve belediye meclislerinin ehil kişilerden oluşturulması için çağrıda bulundu.

Günata, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Malumunuz olduğu üzere ; önümüzdeki beş yılda şehrimizin yönetiminde söz sahibi olacak mahalli idarecilerin seçimi yapılacaktır . Gerek belediye başkan adayı, gerekse belediye ve il genel meclis üyesi adaylarının belirlenme sürecinin yaşandığı şu günlerde siyasi partilerimiz ve vatandaşlarımızı uyarmayı Türk Ocakları olarak görev telakki ediyoruz .

Şöyle ki; ALLAH (c.c) Şura suresi 38. ayeti kerime de “ Onlar işlerini aralarında istişare ile yürütürler” buyurarak istişareyi emretmiştir.

Belediye meclisleri ve il genel meclisleri de o şehrin kararlarının alındığı istişare organlarıdır .

İstişare meclislerinin işin uzmanı olan kişilerden teşekkül etmesi temel prensiptir yoksa ; siyasi partilerin ve seçilecek başkan adaylarının emir eri olacak , onların dayattığı kararların zorunlu onay mercisi olacak meclis üyelerine gerçek manada meclis üyesi , o meclislere de gerçek manada istişare meclisi denemez .

Vatandaşlarımız seçim atmosferinde genellikle başkan adaylarına odaklandıkları için belediye ve il genel meclisi üyelikleri göz ardı edilmektedir

Bir çok konuda başkana yetki veren ve halk adına denetim işlevini de yerine getiren bu meclisler en az başkanlık kadar önemlidir

Bu bağlamda ; siyasi partilerimizin meclis üyesi adaylarını belirlerken , hatır-gönül ilişkisinden uzak kalmaları , eğitimli , ehil , kendine rant değil şehrine hizmeti amaç edinecek kabiliyetli adaylara yer vermeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın ise , tercihlerini yaparken parti bağnazlığından uzak kalarak, başkan adayları ile beraber meclis üyeleri adaylarının liyakatlerini de dikkate almaları en büyük beklentimizdir.

Unutulmamalıdır ki; “iyi oyun için iyi kurallar yetmez , iyi oyuncularda gerekir.”

ROMA neden yıkıldı sorusuna , ÇİÇERO ‘ nun cevabı “ Çok ve güzel konuştuk , fakat bilgisizdik “ demek olmuştur

Meclislerimizin çok ve güzel konuşan , fakat BİLGİLİ ‘ de olan üyelerden teşekkür etmesi dileği ile."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız