SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Kayısıyı Hatırladı Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı üreticilerinin sorunlarının araştırılması için Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tarafından verilen 2 ayrı , Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Ahmet Münir Erkal ile Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç tarafından verilen 1'er araştırma önergesi 27 Mart Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

MECLİS GÜNDEMİNDE 4 KAYISI ÖNERGESİ..
TBMM'nin 27 Mart Salı günü 15.00- 22.00 saatleri arasında yapılacak birleşimine ilişkin olarak, gündemin 2. maddesini "Genel Görüşme ve Meclis Araştırması Yapılmasına Dair Öngörüşmeler" oluşturuyor. Bu maddede de, kayısı ile ilgili 4 önerge ile ilgili görüşme yapılacağı ifade ediliyor.

Gündeme göre bu önergeler şöyle:

- Malatya Milletvekili Ahmet Münir Erkal ve 31 milletvekilinin, kayısı ürününün ekonomik değerinin artırılması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/99)

- Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ve 37 milletvekilinin, don olayları nedeniyle kayısı üreticilerinin uğradığı zararların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/184)

- Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve 21 milletvekilinin, kayısı üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/384)

- Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve 48 milletvekilinin, kayısı üretimindeki ekonomik değer kaybının ve kayısı üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/410).

Bu önergelerle ilgili bir araştırma komisyonu kurulması halinde, yasama döneminin son aylarını yaşayan meclisin konuyu "sonuç alacak" bir şekilde sonuçlandırması konusunda soru işaretleri bulunuyor.

ERKAL'IN ÖNERGESİ 4 YILLIK..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erkal, yaptığı yazılı açıklamada TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan kayısının sorunlarına ilişkin araştırma önergesiyle ilgili olarak, " Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na 3 Mart 2003 tarihinde verdiğimiz kayısı ile ilgili sorunların incelenmesi ve araştırılması hakkındaki önergemiz 27 Mart Salı günü Genel Kurulda görüşülecektir. Böylece TBMM platformunda kayısının sorunları ülke kamuoyunun gündemine getirilmiş olacak, bu sayede Malatya ili ekonomisinde önemli yer tutan kayısımız, ülkenin en yüksek platformunda değerlendirilmiş olacaktır. Böylece kayısımızın sorunlarına kalıcı çözümler oluşturulması, sürdürülebilir yaklaşıklar ortayla koyulması, mümkün hale gelebilecektir. Salı günkü Genel Kurulda kayısımızın sorunlarının tartışılması ve bir araştırma komisyonu kurulması Malatya'mıza, kayısıya ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.

Önerge sahibi olarak Malatya'mızın en önemli ürünü olan kayısımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek olmasından büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız