SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meclis Tatile Girmeden Yasa Çıkabilir"

0
Güncellendi - 2016-07-15 17:23:52
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sebze ve meyve fiyatlarında şeffaflaşmayı sağlayacak olan Hal Yasası’nın meclis tatile girmeden geçebileceğini söyledi.

Bakan Tüfenkci, tarladaki ürünle raftaki ürün arasındaki fiyat farkının çok fazla olduğuna dikkati çekerek, “Tarladan domates 1 liraya alınıyor, markette 3-4 liraya satılıyor. Arada yüzde 400’e yakın bir fiyat farkı var. Bu şunu gösteriyor: Demek ki arada arz zincirinde görünmeyen şahıslar ve kalemler var. Şimdi biz bunu görünür hale getirmeye çalışıyoruz. Meclis tatile girmeden bu yasayı inşallah çıkaracağız” diye konuştu.

Daha önceki Hal Yasası ile künyeler oluşturularak, sebze ve meyvenin kayıt altına alındığını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Bu yasayla beraber de alış fiyatlarını; yani toptancı, komisyoncu, perakendeci ürünü ne kadara aldı ve ne kadara sattı bunun da görünmesini istiyoruz. Böylelikle aradaki fahiş kar farklarını görebilecek, denetimlerle ve tüketici baskısıyla müdahale edebileceğiz. Tüketici fiyatları görebilecek ve bunun sorgulamasını yapabilecek. Perakende sektörü alımlarında tekel oluşturuyorsa, Rekabet Kurumumuz devreye girecek” dedi.

Herkes ticarette kar etsin, ancak makul oranlarda kar etsin

Bakan Tüfenkci, Hal Yasası ile sebze ve meyve fiyatlarında şeffaflaşmayı getireceklerinin altını çizerek, “Amacımız şu: herkes ticarette kar etsin, karsız ticaret olmaz, ancak makul oranlarda kar etsin. Evet sebze meyvede fire oranı fazla ama tüketiciyi de düşünmemiz lazım. Arz içerisindeki kar marjlarını normal seviyeye çekmemiz lazım. Bu yüzden şeffaflaşmaya gidiyoruz” ifadesini kullandı.

Hallerde soğuk hava depoları olacak

Bakan Tüfenkci, fireleri önlemek ve raf ömrünü uzatmak için soğuk hava depolarının hallerde bulunmasını, daha da kapsamlı olarak ürünlerin nakliyesini de soğuk hava zincirleri içerisinde yapmak istediklerini söyledi. Bakan Tüfenkci, ilerleyen günlerde bunun da çalışmasını tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız