SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Toplantılarına 3 Ay Erteleme

0
Güncellendi - 2020-03-27 23:20:42
Meclis Toplantılarına 3 Ay Erteleme
A- A+ PAYLAŞ

SERVİS ARAÇLARI DA YÜZDE 50 YOLCU SINIRLAMASINA TABİ OLDU.. Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararlar kamuoyuna açıklandı. Buna göre, belediye meclislerinin önümüzdeki 3 aylık toplantıları ertelenirken, toplu taşıma araçlarına getirilen yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşımaları kapsamı dışında tutukan servis araçlarının da bu kapsama alınması kararlaştırıldı.

MECLİS TOPLANTILARINA ERTELEME..

İl Hıfsızıhha Kurulu'nun meclis toplantılarına ilişkin kararı şöyle:

"İl Hıfzıssıhha Kurulu 26.03.2020 günü Vali Aydın Baruş başkanlığında valilik toplantı salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekânlar/alanlardır.

Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda;

1- 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesine,

2- Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması/devamı için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuat çerçevesinde ve gerekli sağlık tedbirleri alınarak olağanüstü toplantı yapılmasına İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından izin verilebileceğine,

Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

SERVİS ARAÇLARI DA YÜZDE 50 KAPASİTEYİ GEÇEMEYECEK..

İl Hıfzısıhha Kurulu'nun servis araçlarının istisnasının kaldırılmasına ilişkin aldığı karar da şöyle açıklandı:

"İl Hıfzıssıhha Kurulu 26.03.2020 günü Vali Aydın Baruş başkanlığında valilik toplantı salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Yaşanan salgının biran önce engellenmesi amacıyla toplu taşıma araçlarından servis araçları için ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda;

İçişleri Bakanlığının 23.03.2020 tarih ve 5823 sayılı yazısına istinaden İl Hıfzıssıhha Kurulunun 23.03.2020 tarih ve 2020/09 nolu kararı ile toplu taşıma araçlarına sınırlandırma getirilerek yolcu kapasitelerinin %50 si kadar yolcu taşıyabilme kuralı getirilmiş, yine Bakanlığımızın 25.03.2020 tarihli ve 5882 sayılı yazısı üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunun 24.03.2020 tarih ve 2020/11 nolu kararı ile personel servislerinin bu sınırlamadan istisna olduğu belirtilmişti.

Ancak görülen lüzum üzerine, personel ve işçi servislerinin de ruhsatlarında yazan yolcu kapasitelerinin %50 oranında yolcu taşımaları istisnası uygulamasının sonlandırılmasına,

Kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi hükmü uyarınca idari para cezası uygulanmasına,

Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Çırmıktılı Ali baba (4 yıl önce)
    Ulaşım böyle devam ederse Selahattin Gürkan kendi sonunu hazırlamış olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evde kalalım lutfen (4 yıl önce)
    Kesinlikle katiliyorum.Teması azaltmak için sefer sayisini azaltmaktan ziyade artirmak gerekir.Yolcu sayisinin azalmis olmasi seferleri azaltmak anlamina gelmemeli.Sefer sayıları azaltildiğı icin otobusler tiklim tiklim gidiyor.Benzin-mazot fiyatlari da dusmusken kar hesabi yapmamak lazim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Kararlar meclistemi alınıyor toplanmasada olur yapılan el kaldır indir onada gerek yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (4 yıl önce)
    servis araclarında kişi sayısı belediye otobülerine göre cok az,malatya daki tüm fabrikaların saati aynı giriş ve çıkış,servis plaklı arac sayısı 1200 ,bunu nasıl 2400 e cıkarackalr aceba,bir günde,belediye otobüslerine ses yok yarınsabah organize sanayi girişine pusuya yatar trafikler..alt yapıyı hazırlayın önce agalar ..önce patronlarla konusun facbrika patronalrı ile sonra servisciye ceza kesin agalar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı Ali baba (4 yıl önce)
    Malatyahaber editörlerinden bir isteğim var; lütfen motaş’ı haber yapın!!! Bakalım yorum patlaması nasıl oluyor? Motoş ne yapmaya çalışıyor? Otobüs saatlerini kısmakla bu iş olmaz!!! Otobüsler tıklım tımlım oluyor??? Neden yönetmeliğe uyulmuyor??? Hani sosyal mesafe korunackı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle yaparlarsa halk otobüsleri zarar eder olur mu hiç
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı Ali baba (4 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    Mazot fiyatları 7.20₺’den 4,90₺ ye düştü peki fiyatlar neden düşmedi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    Mesut bey bu özel halk otobüsleri toplu taşımanın sonunu getirdi kim bunu başımıza bela etti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (4 yıl önce)
    Güzel uygulama ama servis araçları ve otobüsleri denetlemek lazım denetleme olmazsa istediğimiz kadar ilan yapalım bişe olmaz
    0
    0
    Yanıtla