SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Toplantısı Kadın Üyelere Jestle Başladı

0
Güncellendi - 2017-03-09 19:55:26
Meclis Toplantısı Kadın Üyelere Jestle Başladı
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Meclisi toplandı.. YGS ve LYS'de belediye otobüsleri öğrencilere ücretsiz.. Yediemin parkları şehir dışına taşınacak..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, ilki 12 Mart Pazar günü olmak üzere 2017 yılı içerisinde yapılacak olan YGS ve LYS sınav günlerinde belediye otobüsleri sınava girecek olan öğrencileri ücretsiz taşıma kararı aldı.  Meclis ayrıca, yediemin parklarının şehir dışına taşınmasıyla ilgili gündem maddesini de kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı çalışmalarına Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yaptığı ilk oturumla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kısa bir konuşma yaparak, tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı, meclisin kadın üyelerine çiçek verdi.

Kadınlara yönelik şiddetin son bulmasını dileyen Başkan Çakır, bunun da eğitimin yanı sıra her kesimin göstereceği çaba ve gayretle giderileceğini söyledi. Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 8 ve 9 Mart’ta çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Çakır ayrıca, bayan meclis üyelerine karanfil verdi.

Başkan Çakır’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ağırlıklı gündem içerisinde bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ertelendi, bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.

Sınav günü otobüsler ücretsiz 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı toplantısında YGS ve LYS sınavlarına girecek olan öğrenciler için önemli bir karar aldı. İlki 12 Mart Pazar günü olmak üzere 2017 yılı içerisinde yapılacak olan YGS ve LYS sınav günlerinde belediye otobüsleri sınava girecek olan öğrencileri ücretsiz taşıyacak. Öğrenciler sınava giderken sınav belgelerini göstermeleri, sınav dönüşünde de sınav öğrencisi olduklarını beyan etmeleri halinde ücret alınmayacak.

Yediemin otoparkları şehrin 9 km dışına taşınacak

Büyükşehir Meclisi, yediemin parklarının şehir dışına taşınmasını kararlaştırdı. İlgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında, ilgili komisyon kararı doğrultusunda, Valilik binası merkez kabul edilerek, söz konusu otoparkların merkezden 9 kilometre uzağına taşınması kabul edildi.

Yönetmelik görüşmeleri

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantıda ayrıca; Büyükşehir Belediyesi İç Sular Yönetmeliği ile Baca Temizleme ve Denetim Yönetmeliği ve J Plaka Yönetmeliğinde bazı güncelleme ve değişiklik yapılmasını kabul etti.

Toplantıda ayrıca MASKİ’nin bazı altyapı yatırım ve araç alımı için kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verildi.

8 Mart Çarşamba günü yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın I. Birleşimini, İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okul Yerel Yönetimler Programı öğrencileri de izledi.

2.Birleşim 14 Mart’ta

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayının ikinci oturumunu 14 Mart Salı günü saat 14.00’de yapacak.

Bülten

Çakır ve CHP'li üye Günnur Tabel

Çakır ve AKP'li üye Hilal Acı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız