SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Toplantısında 81'inci Mahalle Kararı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplandı. Beydağı'ndaki TOKİ Konutlarının bulunduğu bölgede yeni bir mahalle oluşturuldu ve bu mahalleye Yavuz Selim Mahallesi adı verildi. Meclis, içmesuyu borçlarının tahsiline ilişkin de düzenlemeler yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Belediye Meclisi toplantısında, ilk olarak gündeme bazı maddeler eklendi. Eklenen maddelerden biri ile daha önce 2006 Mali Yılı Bütçesinde m3’ü 85 Ykr olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kullanılan içme suyunun tonu mesken fiyatı olan 53 Ykr’ye düşürülmesi yönündeki teklif kabul edildi.

Malatya Belediye Meclisi çok sayıda su abonesini ilgilendiren ve biriken su borcu olanları önemli ölçüde rahatlatacak olan bir önergeyi de kabul ederek, “ Malatya Belediyesi’ne içme suyu borcu olan abonelerin bu borçlarına ait anaparalarını, yasal takibe alınan abonelerin ise ana para ve icra masraflarını 31 Mayıs 2006 tarihine kadar Malatya Belediyesi’ne ödemeleri halinde gecikme zammı ve cezalarının kaldırılması”nı karara bağladı.

Karar göre, kiracı olarak içme suyu abonesi olan vatandaşların içme suyu borçlarını ödememeleri nedeniyle borçlu abonenin bulunduğu konut veya işyerlerine yeni aboneve devir işlemi yapılamaması nedeniyle mülkiyet sahibi ya da yeni kiracının mağdur olduğu göz önüne alınarak, belediyenin alacağının tahsili için borçlu olan kiracıya yönelik icra takibi başlatılmasından sonra, mülkiyet sahibi ya da yeni kiracı adına yeni abone ve devir işlemleri de yapılabilecek.

Malatya Belediye Meclisi’nin biriken su borcu olan ya da su borcu nedeniyle hakkında yasal takip başlatılan abonelere yönelik olarak aldığı bu karar ile , ekonomik nedenlerle biriken su borcunu ödeyemeyen, cezalı duruma düşen ve suları kesilen abonelerin mağduriyetlerinin giderilmesi, Malatya Belediyesi’nin yüklü alacağının tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Gündem dışı eklenen bu iki maddenin görüşülerek karara bağlanmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

İlan-Reklam ve Tabela Yönetmeliği ile ilgili teklif bir sonraki Meclis Toplantısı’na ertelenirken, imar konularının bazıları karara bağlandı, bazıları ise imar komisyonuna havale edildi.

Belediye Meclis Toplantısı’nda TOKİ Evleri’nin bulunduğu alanda mahalle ihdası kararı alındı ve bu mahalleye isim verilmesi yönündeki sözlü önerge oylandı. Önerge ile meclis üyelerinin teklif ettiği bazı isimler oylandı ve TOKİ Konutları’nun bulunduğu alanda ihdas edilen mahalleye Yavuz Selim isminin verilmesi oy çokluğu ile kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında CHP'li üye Doğan Ağdaş, bir süre önce belediyece ıslahı yapıldığı açıklanan Karagöz Deresi'nin sorumluluğunun DSİ'ye ait olduğunu belirterek, bu çalışmanın niçin belediyece yapıldığını, ıslah projesini hazırlayan personelin yeterliliğini, proje onayını kimin yaptığını, taşkın sularının projeye göre nereye bağlandığını, oluşabilecek taşkın zararlarından kimin sorumlu tutulacağını, yapılan işin ihalesinin yapılıp yapılmadığını, belediye meclisinin kararının olup olmadığını, müteahhidinin kim olduğunu ve maliyetini sordu. Ağdaş, bu soruların İçişleri Bakanlığına, DSİ Genel Müdürlüğü'ne de iletildiğini belirtirken, Belediye Başkanı Akın, projenin Recai Kutan'ın bakanlığı döneminde yapıldığını, bir türlü gerçekleştirilmediğini, bu nedenle belediyenin yapmak durumunda kaldığını, ayrıntılı bilgiyi önümüzdeki toplantıda vereceğini söyledi.

Meclis Toplantısı’nda Belediye Meclisi’nin bu yılki tatilini Temmuz Ayı’nda kullanması kararlaştırıldı.

İmara ilişkin bazı maddelerin komisyona havale edilmesinden sonra, Malatya Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı sona erdi. Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nı 7 Nisan Cuma günü yapacak. .

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız