SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Toplantısının Bir Yüzü!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısı ilk oturumu yapıldı ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın çalışma raporu onaylandı.

Meclis toplantısına ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı 4 Nisan Çarşamba günü başlarken, Meclis ikinci oturumunu 6 Nisan Cuma günü yapacak.

Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Malatya Belediyesi’nin 2006 yılı faaliyet raporu görüşülerek onaylandı.

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yerini Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş’a bıraktı.

Önceden Belediye Meclis Üyelerine dağıtılan 2006 yılı faaliyet raporu ile ilgili Belediye Meclis Üyelerinin görüş ve önerilerinden sonra Belediye Başkanı H.Cemal Akın kısa bir konuşma yaparak, çalışmalar hakkında özet bilgiler verdi.

Üçüncü yılını dolduran yönetiminin, Malatya’nın teknik ve sosyal altyapısının ikmali ile rutin hizmetlerinin yanı sıra şehrin daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline gelmesi yolunda önemli projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Göreve gelir gelmez şehrimizin en acil problemi olan trafik sorununa neşter vurulmuş; iki adet alt geçidin yapımı tamamlanarak geçen yıl hizmete açılmış, devamı niteliğindeki çevre yolunda yapacağımız iki adet araç geçidi ile ilgili çalışmalar sürmektedir. Bu sene içerisinde yapmayı düşündüğümüz kavşağın tamamlanmasıyla bölgenin kent içi trafik sorunu büyük oranda çözülmüş olacaktır.

Belediye arkasında inşa ettiğimiz ve bu sene yapacağımız yeni çok katlı otopark çalışmaları ile otopark sorununun çözümüne katkıda bulunarak trafik akışını rahatlatmış olacağız.

Yağmur drenaj kanalları çalışmaları ile Belediye tarihinde ilk kez modern altyapı hizmeti sunulmuş, şehrimizin caddeleri yağmur yağdığında göl olma derdinden büyük oranda kurtarılmış, kent merkezinde ise sorun hemen hemen çözülmüş, arıtma tesisinin işletme giderleri asgariye indirilmiştir.

Hava kirliliğinin azaltılması ve kentimizin daha çağdaş ve ekonomik bir yakıta kavuşturulması adına başlatılan Doğalgaz çalışmaları hızlandırılmış, nüfusun % 70-80 ‘inin yaşadığı 41 mahalleye doğalgaz hattı döşenmiştir. Bugün itibarı ile sekiz bin aile doğalgaz abonesi olmuştur.
110 dönümlük alan üzerine yapılan bölgenin en modern parkı Sümerpark inşaatına başlanılmış olup, yılsonuna kadar hizmete açılacaktır.

Yıllardır Belediye Başkanlarımızın rüyası olan Yeni Cami Çevre düzenlemesi büyük oranda tamamlanarak; Malatya hem bir meydan kazanmış, hem de muhteşem camii bütün güzelliği ile ortaya çıkarılmıştır.

Sümer Parkı, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Şeker Fabrikası alanlarının kentimize kazandırılması, şehrin sahip olduğu yeşil alan miktarını önemli ölçüde arttırarak AB standartlarına yaklaştırmıştır.

Beydağı eteklerinde 60 bin dönüm civarındaki alanda imar çalışmalarımız devam etmekte olup, 2008 yılında bitirilmesi planlanmaktadır.

Malatyamızda gerçekleştireceğimiz Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Toplu Konut idaremizle birlikte yeni bir kent kuracak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Sosyal belediyecilik alanında da çalışmalarını sürdüren yönetimimiz tarafından, son bir yıl içerisinde muhtaç durumdaki 5000 aile ve 95 bin insanımıza 4.3 milyon YTL tutarında gıda, giyim, sağlık, kömür, eğitim ve nakdi yardımlar yapılmıştır.

Kısaca, sağlam bir altyapı üzerine, modern ve estetik bir şehir inşa etmek amacıyla Hizmet Grupları Siteleri, dinlenme, eğlence ve oyun alanları, çocuk parkları, peyzaj uygulamaları, kent mobilyaları ve tanzim satış mağazaları gibi ihtiyaç duyulan birçok hizmet halkımızın hizmetine sunulmuş, atıl durumda olanlar ise hizmet verir hale getirilmiştir.

Halkımıza daha modern ve çağdaş bir kent hazırlama çabası içerisinde olan yönetimimiz, hemşerilerimizin destekleri ile istenilen hedefe ulaşacaktır.

Kısaca özetlemeye çalıştığım 2006 yılı faaliyetlerimiz, raporda detaylarıyla sunulmuştur.”

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, konuşmasında ayrıca haftasonunda yapılan final müsabakalarında Belediye Voleybol Takımı’nın 1. lige çıkmasında büyük emek ve gayretleri olan Kulüp Başkan Vekili Atilla Kantarcı, Belediye Meclis Üyeleri Alaattin Acun ve Osman Bayram ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Meclisi daha sonra gündemde yer alan İmar konularını görüşerek, bazıları karara bağlanırken, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

Malatya Belediye Meclisi 6 Nisan 2007 Cuma günü saat 15.00’de Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu yapacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız