SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis TV'ye 'Sansür' Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:28
Meclis TV'ye 'Sansür' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, internette 2 milyon defa izlenmiş görüntünün ana muhalefet partisinin genel başkanı konuşurken sansürlenmesinin kimsenin haddi olmadığını söyledi.

TBMM’de CHP Grup Toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin kayıtlarını dinlettiği esnada yayından çıktığı iddia edilen TBMM TV’ye CHP’liler ateş püskürdü.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve yanında bulunan CHP’li milletvekilleri ile birlikte Meclis TV’ye giden Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i suçladı.

Meclis TV yetkilileri ardından da Meclis başkanı ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlatan Muharrem İnce, “Muharrem İnce, “Milletvekillerimiz ile birlikte önce Meclis televizyonuna gittik. ‘Size talimatı veren kim?’ diye sorduk. Bize Meclis Genel Sekreteri olduğunu söyledi. Biz Meclis Başkanı’na gittik. Meclis Başkanı’nın konuşmalarından anladık ki talimatı veren meclis Başkanı’nın kendisi. Alo Fatih hattından sonra alo Cemil hattı kurulmuştur Türkiye’de. İnternette 2 milyon defa izlenmiş görüntüyü ana muhalefet partisinin genel başkanı konuşurken sansürlemek, yasaklamak kimsenin haddi değildir. Hayatımızın her alanına yasaklar geliyor, tribünlere yasaklar geliyor, internete yasaklar geliyor, Meclis TV’ye yasaklar geliyor. Bugün de Başbakan’ın büyük ihtimalle alo Cemil hattını kullandığını tahmin ediyoruz. Bunlar bu memleketin başına derebeyi oldular. Çalmaya utanmıyorlar ama yayınlamaya utanıyorlar. Ey Meclis Başkanı, sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ortağı mısın, yasamanın başı mısın? Eğer sen bu sansürlemenin başıysan, milletten bunları gizlemek istiyorsan, talimatla hareket ediyorsan sen de bunların ortağısın. O sırada telefon geldiğini tahmin ediyoruz, önceden hazırlık da yapılmış olabilir. Medyaya da sesleniyorum, siz de suç ortağı olmayın. Genel Başkanımızın elindeki kağıtları çekip haber yapmaya çalışıyorsunuz, onları haber yapacağınıza Genel Başkanımızın arkasında ekrana düşen görüntüleri haber yapın” diye konuştu.

İnce, Meclis Başkanı Çiçek’in RTÜK ile ilgili yasanın 8. maddesini gerekçe gösterdiğini söyledi.

Yayınlar kesilse bile sokaklarda yaşananları anlatmaya devam edeceklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Maalesef yasama, yürütme ve yargının çöktüğü bir dönemdeyiz. Milletin sesi kesilmiştir bugün. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki sesi değil, 76 milyon insanımızın vergileri ile yayın yapan milletin sesi kesilmiştir. Milletin sesini kesen siyasetçilerin bu parlamentoda bir daha siyaset yapma imkanı olmayacaktır. 1 gün önce CHP grup toplantısında Genel başkanımızın ilan ettiği tapeleri yayınlayacağı telaşı ile bu konuda rahatsız olanlar bütün bu olanların altyapısını yapmışlardır. Biz yayınlar kesilmiş olsa da sokaklarda millete bu yolsuzlukları anlatmaya devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız önümüzdeki günlerde önemli belge ve bilgileri sizlerle paylaşacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız