SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Üyelerine de Soruşturma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'ndeki imar usulsüzlüğü iddiaları ile ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açmış olduğu soruşturmanın genişletildiği öğrenildi.

Malatya Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinin 2 Kasım'da mühürlenmesi ile başlayan ve işlemlerinde usulsüzlük ve tahrifat olduğu iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 dosyanın ile ilgili olarak 9'ü Belediye'de memur, 6'sı Belediye'de işçi olmak üzere yaklaşık 25 şüpheli ile ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.

MEMURLARIN İTİRAZI RED EDİLDİ
Haklarında ki iddialar nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'nın haklarında soruşturma izni istediği 9 memur hakkında Malatya Valiliği soruşturma izni vermişti. Alınan bilgiye göre, Valiliğin "Soruşturma izni verdiği" Belediye'deki 9 memurun Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itirazın red edildiği öğrenildi.

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı imar usulsüzlüğü soruşturmasını genişleterek, imar usulsüzlüğü iddiası bulunan dosyalardaki kararlarda imzası ve kararı onaylayan Belediye Meclis Üyeleri ve Encümen Üyeleri hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Bu konudaki yazışmaların ilgili makamlara gönderildiği iddia edildi.

6 DOSYA HAKKINDAKİ KARAR İÇİNDE SORUŞTURMA
Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açtığı 17 dosya içindeki 6 dosya hakkında Malatya Belediye Meclisi'nde Belediye'ye verilmeyen yoğunluk karşılığı arsaların verilmesini içeren kararların alınması ile ilgili olarak da lehte oy kullananlar hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Belediye Meclisi'nin aldığı kararın, soruşturma dosyalarını geriye dönük olarak hukuksal anlamda etkilemediği belirtiliyor.

SAVCILIK DANIŞTAYA İTİRAZDA BULUNDU
Öte yandan, Kasım ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan alışveriş merkezi Malatya Park'a ruhsat verilmesi ile ilgili iddialar üzerine soruşturma başlatan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan istediği soruşturma izninin reddedildiği, ancak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Danıştay'a başvurarak itirazda bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız