SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Üyesi Yanlış Biliyormuş!

A- A+ PAYLAŞ

Soykan Parkı olarak bilinen alana 'Yeni Cami Meydanı' adının verilmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, bunu savunan Belediye Meclisi ile İmar Komisyonu'nun AKP'li üyesi Ahmet Ergül'ün kamuoyuna yanlış bilgi verdiği iddia edildi.

Soykan Grubu tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Malatya Belediye Meclisi tarafından Soykan Parkı’nın adının ‘Yeni Cami Meydanı’ olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak bazı basın kuruluşlarına açıklamada bulunan Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Ahmet Ergül’ün ‘Bu kararı MASTÖB’ün talebi üzerine görüştük ve isim değişikliği yaptık. Yani Soykan isminin kaldırılmasını MASTÖB istedi’ şeklindeki yanlış anlamalara yol açacak bir değerlendirmede bulunulması nedeniyle kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur.

MABTÖB Ankara Şubesi yöneticileri geçmiş aylarda belediye başkanımızı ziyaret ettiklerinde, Malatya Belediye Başkanlığının isteği üzerine, 08.08.2007 tarihli yazılı bir başvuruda bulunarak, ‘Önceden başkanımız Nurettin Soykan tarafından yapılıp belediyeye hibe edilen Soykan Parkı’nın yıkılıp meydan olması sebebi ile tekrar adının Soykan Meydanı olması talebimizin tarafınızdan değerlendirilip ilimize geçmişten bu yana hizmetler vermiş Nurettin Soykan’ı onore edeceği inancını taşımaktayız. Bilgilerinize arz olunur’ şeklinde bir başvurusu olmuştur.

Yoksa MASTÖB’ün Soykan isminin kaldırılmasına yönelik hiçbir talebi olmadığı gibi, belediyenin isteği üzerine yapılan başvuruyu da yanlış anlamalara neden olacak şekilde kamuoyuna açıklamak doğru bir anlayış değildir. Kamuoyunun tepkisine neden olan isim değişikliğinde yapılan yanlıştan en kısa zamanda dönüleceğini beklerken, gelişmeler tarafımızdan yakından takip edilmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız