SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclise 'Anlaşılır' Bilgilendirme

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:46
Meclise 'Anlaşılır' Bilgilendirme
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aralık ayı çalışmalarına yaptığı  toplantıyla başladı. Ağırlıklı olarak imar konularından oluşan gündem maddelerinin bir bölümü görüşülerek karara bağlanırken, birçoğu Cuma günü yapılacak toplantıda görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.  Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi’nin Bostanbaşı Kanalı’nda yaptığı çalışma nedeniyle, tarımsal arazilerin artan su ihtiyacını karşılamak için Derme Sulama Birliği tarafından motopompla sulama yapıldığı ve ek enerji harcandığı gerekçesiyle Belediye’den talep ettikleri 15 bin TL’nin Derme Sulama Birliği’ne ödenmesi oy birliğince kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında toplanan Belediye Meclis toplantısında, gündemdeki maddelerin görüşülmesinden önce gündem dışı verilen 4 adet teklif, okunarak gündeme alındı.

Ek yoğunluk taleplerine bir erteleme bir kabul

Meclisin gündem maddeleri arasında ek yoğunluk talepleri de yer aldı. Çilesiz Mahallesi 5384 ada 5 No’lu parselden 63 metrekarelik bir alanın belediyeye hibe edilerek oradan doğacak inşaat hakkının yine Çilesiz Mahallesi 5406 ada 8 No’lu parselde kullanılmasına yönelik talep, dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle ertelendi. 500 metrekarelik bir alanın Belediyeye bağışlanarak bu alanda doğacak inşaat hakkının Bostanbaşı Mahallesi 295 ada 1 No’lu parselde yapı yoğunluğu kullanılması talebi,  bağışlanacak arsanın bulunduğu alanın mevcut imar planında spor tesisi olarak geçmesi nedeniyle ileride kamulaştırma işlemlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması ve ihtiyaç olan sportif alanın bölgeye kazandırılmasını kolaylaştıracağı gerekçesiyle kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Meclis toplantısında, Kadastro Müdürlüğü tarafından talep edilen Karahan Mahallesi, Konak Mahallesi, Konak Bahçebaşı Mahallesi, Konak Su Mahallesi, Konak Yeni Mahallesi, Yaka Mahallesi, Görgü Mahallesi, Kırlangıç Mahallesi ve Yakınca Fatih Mahallelerinde görevlendirilecek bilirkişilerin tespitinin yapılmasına ilişkin madde de kabul edildi.  Bilirkişilerin Kadastro Müdürlüğü tarafından belirlenen bazı şartlara göre Mahalle Muhtarlarının onayı ile seçildiği ifade edildi.

Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğüne atama

Meclis toplantısında, İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından,  Zabıta Müdürü İbrahim Bingöl’ün Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğü’ne, Zabıta Müdürlüğünü vekaleten yürüten Cavit Aslan’ın da Zabıta Müdürlüğü’ne asaleten atandığı bilgisi verildi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Bostanbaşı kanalında sürdürülen inşaat çalışmaları nedeniyle tarımsal arazilerin sulanmasında motopomp kullanıldığı için enerji maliyetlerinin yükseldiği gerekçesiyle talep ettiği 15 bin TL’nin, oluşan mağduriyetin giderilmesi amacıyla Derme Sulama Birliği’ne ödenmesi kararlaştırıldı. 

Meclis üyelerine sinevizyonlu bilgi

Başta Malatya Büyükşehir Meclisi olmak üzere Battalgazi Belediye Meclis toplantılarında, kentin geleceğine yönelik alınan kararların birçoğu, kullanılan teknik dil ve üstü kapalı ifadeler nedeniyle meclis üyeleri tarafından dahi anlaşılmasında zorluk yaşanırken, Yeşilyurt Belediye Meclisi toplantısında uygulanan bir yöntem takdir topladı. Belediye Meclis toplantılarında,  gerek meclis üyelerinin gerekse vatandaşın anlamakta zorluk çektiği özellikle imara yönelik konularda, imar komisyonunu tarafından hazırlanan raporlar bir yandan Komisyon başkanı tarafından mecliste okunurken bir yandan da sinevizyon eşliğinde meclis üyelerinin bilgisine sunuluyor.  Teknik ifadelerden arındırılmış, sokaktaki vatandaşın da anlayabileceği daha sade bir dil kullanıldığı gözlenen raporların sinevizyonla meclis üyelerinin dikkatine sunulması beğeniyle karşılanıyor.

Yeşilyurt Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri de söz konusu uygulamadan memnun olduklarını ifade ederken, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Böyle bir uygulama ile her maddenin anlaşılır ve herkes tarafından görünür olmasını sağlamış olduk. Kararlar oylanırken, anlaşılmayan bir nokta olmuyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız