SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclise Kasayla Domates!

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi toplantısında, kuraklık nedeniyle köylerdeki su sıkıntısı ele alınarak, projelere ek ödenek gönderilmesi gerektiği dile getirildi. Bu arada, Hekimhan'da bir vatandaşın ürettiği domates de meclis üyelerine tanıtıldı.

TOPLANTI..
İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, Darende ilçesi sınırlarında bulunan Gökpınar Hidroelektrik Santralı ve Sulama Projesi kapsamında toplulaştırma işinin Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamından çıkarılarak Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi teklifi kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Gökpınar Hidroelektrik Santralı ve Sulama Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalarda toplulaştırma işinin yüzde 18 seviyeye geldiğini ve 1 milyon YTL para harcandığını belirtip, toplulaştırma işinin tamamlanması için 6 milyon 189 bin YTL'ye ihtiyaç olduğunu, bu nedenle bakanlıklar arasında yapılan görüşmede, toplulaştırma çalışmasının bundan böyle Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamından çıkarılarak Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini, ancak bu konuda da illerde İl Genel Meclisi kararı gerektiğinden böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Bu arada, KÖYDES kapsamında su için ayrılan ödeneğin de yeterli olmadığı ve arttırılması yönünde çalışmalar yapıldığı da dile getirildi.

İl Genel Meclisi toplantısında ayrıca, Battalgazi İlçesi Hatunsuyu Belediyesi'ne BELDES kapsamında gelen 22 bin YTL paranın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne aktarılarak, 500 metre asfalt yapılması teklifi de kabul edildi.
Bu konu görüşülürken söz alan İl Genel Meclisi Arapgir üyesi Hüseyin Akşahin, İl Özel İdaresi'nin görevinin köylere hizmet götürmek olduğunu, ancak köylere yeterli hizmet götürülmeden beldelere İl Özel İdaresi araçlarının tahsis edilmesine karşı olduğunu belirterek, "Hatunsuyu Belediyesi, Malatya Belediyesi'nden bu konuda yardım istesin. Bizim araçların meşgul olmasını istemiyoruz" diyerek, Arapgir'e bu yıl ne stabilize ne de asfalt yapıldığını ileri sürdü.

Bu arada, Pütürge ilçesi Nohutlu Beldesi Ürah Mahallesine, parası Nohutlu Belediyesi'nden karşılanmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait sondaj makinesi ile su sondajı vurulması teklifi de kabul edildi.
Diğer yandan, Yazıhan ilçesi Çavuş Köyü, Yazıhan ilçesi Sadıklı Köyü ve Akçadağ ilçesi Bölüklü Köyü yerleşik alan tespiti konusundaki başvurular da görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Öte yandan, İl Genel Meclisi üyesi Hamit Kiraz, meclise önerge vererek, sulama ile ilgili enerji hattı projelerini TEDAŞ'ın karşılaması şeklindeki teklifi, temenni kararını kurumların kabul etmemesi nedeniyle red edildi.
Köylere ve beldelere asfalt yapımı konusunda ise meclis üyelerinin aydınlatılması maksadıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden bir yetkilinin meclis üyelerine bilgi verilmesi de kararlaştırıldı. Asfalt programının sonbahara kalması halinde mevsim şartları gereği yapılamayacağını dile getiren meclis üyeleri, bu konudaki endişelerini de dile getirdiler.

DOMATES MECLİSTE..
Diğer yandan Hekimhan ilçesinde bir üretici, yeni ürettiği ve iyi verim aldığı domates üretiminin yaygınlaşması için tanıtım amacıyla İl Genel Meclisi üyelerine kasayla domates gönderdi.

Hekimhan ilçesi İl Genel Meclisi üyesi Sait Özoğlu, "Hekimhan ilçesi Kesikköprü mevkiinde, Hamit Akyüz isimli üretici bir dönümden 30 ton domates almış. 2 dönüm yerinden 60 ton domates almayı planladı. Tanıtım amacıyla bizlere bir kasa gönderdi. Çok kaliteli bir domates" dedi.

Sözü edilen domates üretiminin yaygınlaştırılması için teşvik verilmesini önerdiklerini dile getiren Sait Özoğlu, "Tokat domatesi kalitesinde yetiştirilen domates üretimi yaygınlaştırılırsa, hem insanlara iş ve aş sağlanır hem de Malatyalı kaliteli domates yer" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız