SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meclis'in Delisiyim'...!

A- A+ PAYLAŞ

İki dönem Malatya'dan milletvekilliği yaptıktan sonra Haziran seçimlerinde İstanbul'dan seçilen Mevlüt Aslanoğlu TBMM'de gerçekleştirdiği ilginç eylemlerle dikkat çekiyor...
CHP'li Aslanoğlu, 'Farklı yollarla da olsa mesajımı veriyorum. Eylemlerim devam edecek. Ben bir bakıma Meclis'in delisiyim' diyor...
 
EYLEMLERİM DEVAM EDECEK...
 
TBMM Plan Bütçe Komisyonu son dönemde CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun renkli eylemlerine sahne oldu. Aslanoğlu, sıkıntılarına dikkat çekmek için infaz koruma memuru ceketi giydi. Gömleğine tutuklu vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın fotoğraflarını yapıştırdı. Son olarak ise üzerine toplumsal sorunlara dikkat çeken dövizler asıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in karşısına çıktı. Aslanoğlu'nun eylemlerine ilişkin yorumları şöyle:
 
- Ankara'da Meclis'i sabah açan her gece kapatan birkaç vekilden biriyim. Ankara'da sadece üç mekan bilirim; lokantalardır. 2 dönem Malatya milletvekiliği yaptım. Meclis açık olduğu günlerde Ankara'da, diğer günler ise Malatya'da oldum. Malatya'nın tüm köylerini yılda en az iki kez karış karış gezerdim. Bu dönem İstanbul milletvekiliyim. İstanbul 3. Bölgede 13 ilçe var. Ankara'da olmadığım günler 13 ilçeyi sırayla adım adım dolaşıyoruz. 
 
- Çalışma Bakanlığı bütçesinde emeklilerin, yaşa takılan ve emekli olamayan bir sürü insanımızın içinde olduğu kötü koşullara duyarsızlık yapamazdım. Gazeteci arkadaşlarımızın, infaz koruma memurlarının çalışma koşulları nedeniyle yıpranma tazminatları yok edilmiş durumda. Bunu dile getirmeliydim. Küçük pankartlar hazırlayıp, ceketimden pantolonumun paçasına kadar yapıştırarak Bakan'ın karşısına çıktım. Bakan'a, 'Biz söylüyoruz ama ilgilenmiyorsunuz, bir de böyle dile getirmeyi uygun gördüm' dedim.
 
KAMYON KASASINDA OKULA GİDERDİM
 
- Yaklaşık 25 okul, 8 sağlık ocağı, yüksekokul ve köprüleri hayırseverlerle birlikte yaptırdık. Bazıları söz verip 2008 krizden etkilendikleri için yerine getiremeyince güç durumda kaldım. Borç alarak tamamladım. Faturası çok ağır oldu. Ama önemli olan bu okullarda çocukların eğitim görmesidir. Çünkü ben ilçemde lise olmadığı için 4 saat kamyon kasasında ve hayvanların arasında Malatya'ya gidip okuyabildim.
 
BAKAN ŞAŞIRDI YAZILARI İNCELEDİ
 
ASLANOĞLU, dövizli eylemine Bakan Çelik'in tepkisini şu sözlerle anlattı: 'Sayın Bakan önce şaşırdı, sonra da dikkatlice tüm yazıları inceledi. Hiç tepki göstermedi, haksız bir şey yazmamıştım. Nitekim bütçenin sonunda intibak yasasınının en geç 2013 yılında uygulanacağını belirtti'. Aslanoğlu diğer eylemlerini de şöyle anlattı: Tutuklu milletvekilleriyle ilgili Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, 'Mahkemeler millet iradesine saygısızlık yapmıştır' ifadesini kullanıyor. Ben de Sayın Adalet Bakanı'na bunu sormalıyım diye düşündüm. Gömlek alıp her iki tarafına Sayın Balbay ve Sayın Haberal'ın resimlerini yapıştırdım. Silivri'ye yaptığım ziyarette infaz memuru arkadaşlarımız sorunlarını anlattılar, söz verdim. Adalet Bakanlığı bütçesinde onların mesai kıyafetini giyerek bu sözümü yerine getirdim.Önce vicdanımda rahat olmalıyım. Ben aslında 'Meclis'in delisiyim'. Yarın vekilliğim de biter ama ben halkın içinde yine başım dik dolaşırım.

AKŞAM GAZETESİ - Rezzak ORAL / ANKARA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız