SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisin Gündemi Yoğun

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:47
Meclisin Gündemi Yoğun
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Şubat gündemi yoğun. 6 Şubat Çarşamba günü toplanacak olan meclisin  gündem maddeleri arasında, Özelleştirilen Sümerbank Fabrikası alanında cins değişikliği talebi, Mahkeme tarafından alınan Horata Vadisi projesi ile ilgili meclis kararının düzeltilmesi, Aşağıbağlar mahallesinde yapılan şuyulandırma,  Beydağı kentsel dönüşüm alanı ile ilgili konular yer alıyor.

15 maddesinin imarla ilgili talepleri içeren 20 maddelik gündemin 5 maddesini de değişik komisyonların teklifi oluşturdu. İmar maddeleri dışında yer alan maddelere arasında; Kültür A:Ş.’nin kredi kullanması, Hizmet içi eğitim ve Arşiv hizmetleri görev ve çalışma yönetmeliği ile 2013 yılı ücret tarifesindeki değişiklik teklifleri bulunuyor.

Sağlık Tesisi mi? Konut mu?

Şubat ayı meclisinde karara bağlanacak konular arasında, Sümerbank Fabrikası alanını özelleştirmeden alan Malatya Girişim Grubu (MGG)’nun bir imar değişikliği talebi  yer alıyor. Talep söz konusu alanda yaptırılacak olan konut ve sağlık tesisinin bölgenin yoğunluğunu daha da artıracağı ve bu nedenle sağlık tesisi yapılması yönündeki  mahkemenin almış olduğu tavsiye kararı doğrultusunda girişim grubu tarafından verilen cins değişikliğini içeriyor.

Horata Vadisi

Gündemin diğer önemli maddesi ise Malatya’nın yeşil alanlarından önemli bir yer tutan Horata Vadisi projesi ile ilgili.  Belediye meclisinin aldığı kararın prosedüre uymadığı gerekçesiyle mahkemece iptal edilmesiyle tekrar gündeme gelen Horata Vadisi Projesi’nin prosedüre uygun hale getirildiği de Belediye yetkilileri tarafından belirtildi.

Gündemin diğer maddeleri arasında Aşağıbağlar, Şifa, İzzetiye, Yeşiltepe, Hidayet, Uçbağlar, İnönü, Çarmuzu ve Çöşnük mahalleleri ilgili talepler yer alıyor.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız