SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisin Hayalet Üyeleri!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:24
Meclisin Hayalet Üyeleri!
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Meclisinin AKP’li üyelerinden üçü mazeretli-mazeretsiz 20’den fazla  toplantıya katılmadı. AKP’li meclis üyeleri, meclis toplantısına katılmayan üyeleri “Hayalet Üyeler” diye tanımladı 
 
Resmi Gazete de 03.07. 2005 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ve Belediye Meclis üyelerinin sorumluluğunu içeren Belediyeler Kanunu 29. maddesinde yer alan “.Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir” amir hükmüne rağmen 36 toplantıdan yarısından fazlasına katılmayan üyeler hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı öne sürüldü.
 
2009 Mahalli seçimleri ile AKP’den belediye meclisi üyesi seçilen K. Koray Kutluk, Haşim Oskaloğlu ve Mustafa Aslan, 3 yılda gerçekleşen 36 toplantısının yarısından fazlasına mazeretsiz-mazeretli katılmayarak “Meclisin Hayalet üyeleri” unvanını kazandılar.
 
3 üyeye “Hayalet üyeler” unvanını takan meclisin bazı üyeleri “Sadece 1 kez o da ilk toplantıda bir arada olabildik. Oskaloğlu adlı üyemiz arada sırada da olsa meclise uğradığı ve toplantılara katıldığı için tanıyoruz ama Mustafa Aslan ve K.Koray Kutluk adında ki üyeleri bir-iki toplantı dışında hiç görmedik. Üstelik hazirun cetvelinde bulunduğu halde toplantılara katılmayan Mustafa Aslan’ı meclis toplantılarında görmedik” diyerek hayalet meclis üyelerini yakinen tanıma fırsatını bulamadıklarını belirtiler. Bu meclis üyeleri ayrıca “Yıl içerisinde gerçekleşen toplantılardan yarısına katılmayan bu üyelerin, üyelikleri hakkında neden herhangi bir işlem yapılmadığını gerçekten merak ediyoruz” diye yorum yaptılar.
 
Meclisin Devamlı Üyeleri
AKP’li üyelerden Mehmet Bak, H.Basri Erdoğan, Nevzat Doğan, Selim Pilten, Yasemin Kurt, Suna Şekeroğlu ve Mehmet Çınar ile Bağımsız üye Mehmet Moran, ve CHP’li üyeler Günnur Tabel ile Doğan Ağdaş, Belediye Meclisinin tüm oturumlarına katılan üyeleri oldu.
 
Devamsızlık Çizelgesi
Malatya Belediye meclis üyelerinin mazeretli- mazeretsiz olarak katılmadıkları toplantı sayıları ise:
 
K.Koray Kutluk: 21
Haşim Oskaloğlu; 20
Mustafa Aslan: (Mazeretsiz) 13 -Hazırün cetvelinde imzası olmasına rağmen meclis toplantılarında bulunmadı
Celalettin Gönültaş: (HAS parti) 14 
Mehmet Erdoğan: 11
Orhan Barman: 8
Ertan Mumcu: 6
Selim Sözen: 6
Vahap Ergün:5
Hüseyin Apak: 5
Sıdık Özdemir: 5
Nurettin Karaaslan:5
Meltem Kavuk: 5
Nevzat Aslan: 5
F. Betül Aksoğan: 5
Y.Nazmi Hamamcı: 4
Salih Büker: 4
Mustafa Karaman: 4
Sadin Şahin: 4
Hasan Demez: 3
Mehmet Şehitoğlu: 3
Asuman Sarıtaç: 2
Aziz Görgeç:2 
Metin Mandal: 1
Ahmet Ergül: 1
Hasan Atay: 1
Ekrem Dağ:1 
 
HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız