SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisin Malatyalıları

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23. dönem seçilen 549 milletvekilinden 14'ü Malatya doğumlu. 14 milletvekilinden 8'i AKP'den, 3'ü CHP'den, 2'si MHP'den, 1'i de DTP'li. 14 Malatya doğumlu milletvekilinden 4'ü bayan. Yine 14 milletvekilinden 6'sı AKP'den, 1'i CHP'den olmak üzere 7'si Malatya'dan, diğerleri ise 5 ilden seçilmişler.

İşte Malatya doğumlu vekiller:

*MUSTAFA CİHAN PAÇACI (MHP-ANKARA)
Mustafa Cihan Paçacı, 25 Mart 1949'da Malatya'da doğdu. Babasının adı Asım, annesinin adı Zekiye'dir. Ekonomist ve Bankacı; Ankara İktisadi ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. Şekerbank'ta Genel Müdür Yardımcılığı, Etibank Bankacılık Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, TC. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli ticari ve sanayi kuruluşlarında yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 20. Dönem Elazığ, 21. Dönem Ankara Milletvekili. İngilizce bilen Paçacı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

*GÜLDAL AKŞİT (AKP-İSTANBUL)
Güldal Akşit, 23 Ocak 1960'ta Malatya'da doğdu. Babasının adı Galip, annesinin adı Sevim'dir. Avukat; Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. Polisan Holding A.Ş.'de Başhukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet ve Malatya Platformu üyeliklerinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 58. Hükümet'te Turizm Bakanı, 59. Hükümet'te Turizm Bakanı ve Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Akşit evlidir.

*MEHMET SEVİGEN (CHP-İSTANBUL)
Mehmet Sevigen, 4 Temmuz 1954'te Malatya Arapkir'de doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Fatma'dır. İş Adamı; Vefa Lisesi'ni bitirdi. Amatör ve profesyonel olarak futbol oynadı. 19, 20 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 52. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 22. Dönem'de Küba Dostluk Grubu Üyesi ve 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Sevigen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

*SEBAHAT TUNCEL (DTP-İSTANBUL)
Sebahat Tuncel, 5 Temmuz 1975'de Malatya'da doğdu. Babasının adı Fahrettin, annesinin adı Meryem'dir. Harita Teknikeri; Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro programını bitirdi. Demokratik Toplum Partisi Kurucu Üyesi oldu. Tuncel, bekârdır.

*FATMA SENİHA NÜKHET HOTAR GÖKSEL (AKP- İZMİR)
Nükhet Hotar Göksel, 25 Ekim 1961'de Malatya'da doğdu. Babasının adı Tevfik Hamit, annesinin adı Fatma Vedia'dır. Öğretim Üyesi; Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990'da doçent, 1998'de profesör oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi ve Resmi Arabulucu oldu. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda makalesi yayınlandı. 22. Dönem İzmir Milletvekili. 22. Dönem'de AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Başkanvekili olarak görev yaptı. İngilizce bilen Hotar Göksel, evli ve 1 çocuk annesidir.

*FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (CHP-MALATYA)
Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1 Şubat 1952'de Malatya Arapkir'de doğdu. Babasının adı İbrahim Fehmi, annesinin adı Ayşe Nadiye'dir. Bankacı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Garanti Bankası'nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ekonomi Dergileri tarafından "Yılın Bankacısı" Ödülünü aldı. 22. Dönem Malatya Milletvekili. İngilizce bilen Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

*ÖZNUR ÇALIK (AKP-MALATYA)
Öznur Çalık, 1 Ocak 1965'te Malatya Pütürge'de doğdu. Babasının adı Halit, annesinin adı Makbule'dir. Eczacı; Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Serbest eczacı olarak çalıştı. Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Yardımseverler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) İstişare Kurulu Üyesi, Malatya Kadın Platformu Onursal Üyesi, İVEK Kurucu Üyesi olarak görev yaptı. İngilizce bilen Çalık, evli ve 2 çocuk annesidir.

*MAHMUT MÜCAHİT FINDIKLI (AKP-MALATYA)
M. Mücahit Fındıklı, 15 Ağustos 1957'de Malatya'da doğdu. Babasının adı H.Tahsin, annesinin adı Kâmuran'dır. Elektrik Mühendisi; Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümü'nü bitirdi. Müteahhitlik yaptı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üyeliğinde bulundu. TOBB'a bağlı UMAT TÜRK A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Fındıklı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

*İHSAN KOCA (AKP-MALATYA)
İhsan Koca, 6 Ağustos 1966'da Malatya Yeşilyurt İlçesi'nde doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Fatma'dır. Avukat; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre ticaretle uğraştı. Serbest avukatlık yaptı. İyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Koca, evli ve 2 çocuk babasıdır.

*FUAT ÖLMEZTOPRAK (AKP-MALATYA)
Fuat Ölmeztoprak, 27 Haziran 1950'de Malatya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Latif, annesinin adı Zeliha'dır. İktisatçı ve Kamu Yöneticisi; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Memuriyet hayatına Malatya Sanayi ve Bölge Müdürlüğü'nde başladı. Bölge Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Malatya Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü görevini yürüttü. Organ Nakli Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Büyük Mürşid-i Kâmil Ali Kara Hazretleri Vakfı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Ölmeztoprak, evli ve 1 çocuk babasıdır.

*ÖMER FARUK ÖZ (AKP-MALATYA)
Ömer Faruk Öz, 5 Ekim 1966'da Malatya Pütürge'de doğdu. Babasının adı Ali Balo, annesinin adı Ayişe'dir. Yönetici; A.Ü. İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde tamamladı. Köy Hizmetleri'nde Şube Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü'nde Hesap İşleri Müdürü, Personel ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004'te İstanbul Fatih Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek, Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Belediyesi'ne bağlı İktisadi Teşekküllerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Mahalli İdareler İşveren Sendikası Denetim Kurulu Üyeliği, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kurucu Üyeliği görevlerinin yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kürek Federasyonu ve Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Öz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

*MEHMET ŞAHİN (AKP-MALATYA)
Mehmet Şahin, 11 Nisan 1956'da Malatya Hekimhan'da doğdu. Babasının adı Emir, annesinin adı Şöhret'tir. Eğitimci ve Öğretim Üyesi; Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Malatya ve değişik illerde uzun süre eğitimci olarak çalıştı. Kırgızistan Uluslararası Atatürk Alato Üniversitesi'nde Genel Sekreterlik, Öğretim Üyeliği, Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Hollanda Rotterdam İslâm Üniversitesi'nde Türk-İslâm Sanatları dersi verdi. Eğitim Bilimleri Genel Pedagoji Doçenti oldu. Bir süre TBMM'de çalıştı. Malatya İl Dernekler Müdürlüğü görevinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Dış İlişkiler Müdürlüğü görevine atandı. Türk İslâm Sanatları ve Hüsnü Hat çalışmalarıyla değişik ülkelerde birçok sergi düzenledi. 23. Dönem'de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, Arapça, Farsça ve iyi düzeyde Rusça bilen Şahin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

*MUSTAFA ERDOĞAN YETENÇ (CHP-MANİSA)
Mustafa Erdoğan Yetenç, 1 Mayıs 1946'da Malatya Akçadağ'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Naciye'dir. Avukat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı. 18, 20 ve 22. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amirliği görevinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Yetenç, evlidir.

*KEMALETTİN NALCI (MHP-TEKİRDAĞ)
Kemalettin Nalcı, 4 Eylül 1966'da Malatya'da doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Saadet'tir. İnşaat Mühendisi; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi. Müteahhit olarak çalıştı. Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyeliği, İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy Temsilciliği, Çerkezköy Polis Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı ve Çerkezköy Spor Kulüp Başkanlığı görevlerinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Nalcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

DERLEYEN: Görüş GAZETESİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız