SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisin Son Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

2004 yılında yapılan yerel seçimler sonucu göreve seçilen ve 5 yıldır görev yapan Malatya Belediye Meclisi Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında son toplantısını yaptı. Meclis, son toplantısında da yüzde 99’unu İmarla ilgili konuları içeren gündemdeki maddeleri görüşerek, Komisyonların aldığı karar doğrultusunda tartışmadan karara bağladı. Açılışta bir veda konuşması yapan Belediye başkanı Akın, 5 yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı ve bu konuda kendisine destek sunan Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı AKP’li meclis üyesi Murat Gümüş’ün Belediye başkanı Akın’a 5 yıllık süre içerisinde yaptıkları çalışmalardan dolayı bir buket sunması ve Başkan Akın’ın veda niteliğindeki konuşması ile devam etti.

Başkan Akın; “Problemleri çözme konusunda 5 yıldır gösterdiğiniz gayret ve parti ayrımı gözetmeden uyumlu çalışmalarınız için teşekkür ederim” diye başladığı konuşmasını görev süreleri içerisinde yaptıkları; Özelleştirme kapsamında ki 42 parselin belediyeye kazandırılması, 190 bin m2 çimlendirme, kentsel dönüşüm, 60 bin dönüm alanın imarlı hale getirilmesi, doğalgaz, yağmur drenaj kanalları, araç alt geçitleri gibi gerçekleştirdikleri projeleri ve sosyal belediyecilik yönündeki faaliyetlerini anlattı ve üyelere tekrar teşekkür etti.

Veda konuşması bittikten sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem dışı verilen ve Mülkiyeti Belediyeye ait Bahçebaşı mahallesi ve Org. Eşref Bitlis Lisesinin yanındaki arsaların İlköğretim okulu yapılması için Özel İdareye devri konusunda gerekli çalışmaların yapılması için encümene yetki verilmesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Malatya Belediyesi işbirliği ile yürütülecek Mikro Kredi Uygulama Projesine Malatya Belediyesi olarak 200 bin TL aktarılması hakkındaki tekliflerin gündeme alınması ve oylanarak kabul edilmesinden sonra gündem maddelerine geçildi.

33 maddelik gündem arasında İmar harici tek madde olan ve tam gün sözleşmeli personelin ücret konusunun karara bağlanmasını içeren konunun görüşülmesine başlandı. Konu ile ilgili olarak söz alan CHP’li üye Doğan Ağdaş’ın “Belediyeye alınacak hukukçuların deneyimli ve birikimli olmaları gerekir. Bildiğimiz kadarı ile hukuk bürosu bugüne kadar tek bir dava bile kazanamamış. Yani avukat alınırken bu kıstaslar göze alınıyor mu? “sorusuna Belediye başkanı Akın “Sözleşmeli personel alımı konusunda yetki Belediye başkanında, ücretlendirilmesi ise Meclisin yetkisinde.” dedi ve oylamaya geçildi.

Hukuk bürosuna tam zamanlı çalışmak üzere alınan Av. Zeynep Kıstırak ile Av. İbrahim Erkoç’a verilecek maaşın komisyondan geldiği şekli olan 1. Derecedeki Devlet Memurunun aldığı net ücret tutarının yüzde 25 fazlasının ödenmesi şekliyle AKP’lilerin oyları ile kabul edildi.

Gündemin İmar maddelerine geçilirken Belediye Başkanı Cemal Akın, yerini Meclis başkan yardımcısı Süleyman Erkuş’a bıraktı ve Meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra salondan ayrıldı.

Gündemin İmar Maddeleri arasında bulunan maddeler arasında; Ticaret alanından Ticaret- konut alanına dönüşmesi, Yol açma talebi, Park alanının spor tesisi alanına dönüşmesi, Blok nizamdan ikiz nizama geçilmesi, 4 kattan 10 kata çıkarılan alanın 8 kata düşürülmesi ve Belediye Meclisinin değişmez gündem maddeleri arasında bulunan ek yoğunluk verilmesi yeraldı.

Yaka Köyündeki arazinin Belediyeye bağışlanarak kazanılan ek yoğunluğun Akpınar Mahallesinde (Akkoza Oteli) yüzde 8 olarak kullanılması, yine Yaka köyünde bağış yolu ile kazanılan ek yoğunluğun Çilesiz mahallesinde kullanılması, Tecde Mahallesinden bağıştan kazanılan ek yoğunluğun Çilesiz’de yüzde 15 olarak Tehvid ve 4 kattan 7 kata çıkarılması konuları görüşülmeden ve tartışılmadan komisyondan geldiği şekli ile AKP’lilerin oyları ile geçti.

Bu arada Kernek Camii önündeki İpek Caddesi'nin adının, Malatya eski müftüsü merhum Mehmet Nuri Öner'in adıyla değiştirilmesi yolundaki teklif de yeni meclise bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız