SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisle 'Kafa' Buluyorlar!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:39:18
Meclisle 'Kafa' Buluyorlar!
A- A+ PAYLAŞ

Eski Meteoroloji binası önündeki direkli tabelanın içinde baz istasyonu olup olmadığı yolunda CHP'li meclis üyelerinin verdiği soruya, Yeşilyurt Belediyesi'nin yanıtı "var" veya "yok" yerine, "laf kalabalığı" oldu.

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında, CHP'li meclis üyeleri Fadıl Çiçek, Önder Öztürkoğlu ve Günnur Tabel tarafından verilen soru önergelerinden birinde, eski Şoför Okulu yanındaki eski Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önüne konulan "Yeşilyurt Belediyesi Ek Hizmet Binası" yazılı direkli bu denli büyük ve yüksek yapılmasına değinilip, bunun içerisinde baz istasyonu gizlenip gizlenmediği sorulmuştu.

Yeşilyurt Belediyesi'nden CHP'li meclis üyelerine, Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Zeyrek imzasıyla verilen yazıda, tabelanın içerisinde baz istasyonu gizlenip gizlenmediğine ilişkin sorunun yanıtı yeralmazken, "baz istasyonu" anlatıldı.

Belediyenin CHP'li meclis üyelerine gönderdiği "yanıt" yazısı şöyle:

“Baz istasyonları alıcı ve vericiye sahip telsiz sistemleridir. 2813 sayılı telsiz kanununa göre Bilgi Teknolojileri Kurumundan izin ve/veya ruhsat alınmadan hiçbir telsiz sistemi kurulamaz ve işletilemez. Baz istasyonu kuran işletmeler bu istasyonlar için İl bazında Kurumdan toplu izin almaktadır. Bu istasyonları arı peteği benzeri hücresel yapıda hizmet gördüklerinden; işletmeciler kurumdan aldığı toplu izin dahilinde, baz istasyonunun kurulacağı yeri kapsamı alanını da dikkate alarak kendileri belirlerler.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Telsiz Kanunu ve Telgraf ve Telefon Kanununa dayanılarak çıkarılan ve 12.7.2001 Tarih ve 24480 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 10 Khz-60 Ghz frekans bandında çalışan sabit telekominikasyon cihazlarından kaynaklanan elektromanyetik alan şiddeti limit değerilerinin belirlenmesi, ölçüm yöntemleri ve denetlenmesi hakkındaki yönetmelik gereği baz istasyonlarının da dahil olduğu 5 wat çıkış gücünün üzerindeki tüm sabit telekominikasyon cihazları kurulmadan önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurmundan ön izin anlamına gelen Güvenlik Sertifikası’nı almak zorundadırlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız