SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclislerde Yoğun Gündem

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:08
Meclislerde Yoğun Gündem
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Meclisleri 2015 yılının ilk toplantısını 7 Ocak Çarşamba günü yapacak. Battalgazi Belediye Meclisi gündeminde lokal anlamda plan değişikliklerin yanı sıra Hanımınçiftliği, Orduzu, Eski Malatya ve Malatya merkez bölgelerinde uygulama imar planlarında yaşanan uyumsuzluğun giderilmesi gibi bölgesel plan tadilatları yer alırken, Yeşilyurt Belediyesi'nin gündeminde ise plan değişikliği ve tadilatlarını konu alan maddeler görüşülecek.  Yeni yılın ilk meclis toplantısında her iki ilçe için Denetim Komisyonuna üye seçimleri gizli oy yöntemiyle yapılacak. 

Battalgazi Belediye Meclisi'nin 7 Ocak'taki toplantısında görüşülecek gündem maddeleri şunlar:

Uçbağlar Mahallesi, 2133 ada 2 No’lu parsel, 3198 ada 1 Nolu parsel ve 3951 ada 2 ve 3 nolu parseller, Niyazi Mahallesi 170 ada 28 nolu parsel ile aynı mahallede 165 ada 9 nolu parsel, İzzetiye Mahallesi 375 ada 67 nolu parsel ile aynı mahallede 573 nolu adanın doğusunda ve 599 nolu parsel,  Çöşnük Mahallesi 4143 ada 1 ve 2 nolu parseller,  Göztepe Mahallesi 4507 ada 1 nolu parsel, Meydanbaşı Mahallesi 4201 parsel, Çamurlu Mahallesi 4640 ada 4 nolu parsellerde imar planı değişiklikleri ile, 1/1000 ölçekli uygulama imar planları birleştirme çalışmalarından sonra karşılaşılan plan birleşim noktalarındaki uyumsuzluğun giderilmesi amacıyla Malatya Merkez ve Hanımınçiftliği, Malatya Merkez ve Orduzu, Hanımınçiftliği ve Eski Malatya Bölgelerinin imar planı tadilatlarının görüşülmesi maddeleri ile, 2015 yılına ait zabıta memurlarına aylık maktu fazla çalışma ücreti ile sözleşmeli personel ücretlerinin ve geçici işçi vizelerinin belirlenmesi.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin gündeminde ise şu maddelerden oluştu: 

Denetim komisyonu üyelerinin gizli oyla seçilmesi ve oluşturulacak olan Denetim Komisyonu emrinde çalıştırılacak kişi ve gün sayısı ile çalışma ücretlerinin belirlenmesi, sözleşmeli Mühendis ve Avukat çalıştırılması, Belediye Başkanına Yetki verilmesi,

Ağırlığını plan değişikliği ile plan tadilatını oluşturan imar maddeleri ise;  Karakavak Mahallesi 3491 ada 1 nolu parselde İmar Planı değişikliği, Koyunoğlu Mahallesi 4028 ada 8 parsel numaralı taşınmazın  uygulama imar planı değişikliği, Şifa Mahallesi 580 ada 181 nolu parselde uygulama imar plan değişikliği, Aşağıbağlar Mahallesi 2597 ada 15 nolu parsel numaralı taşınmazın  uygulama imar planı değişikliği, Çilesiz Mahallesi 5370 ada 1,2 ve 6 nolu parsellerde İmar planı tadilatı, Yeşiltepe Mahallesi 359 ada 1,2,5,6,7,8,9 nolu parsellerin imar planı tadilatı, Çilesiz Mahallesi 367 ada 7 nolu parselde imar planı tadilatı, Yavuz Selim Mahallesi 5527 ada 1 nolu parselde imar planı tadilatı, Yavuz Selim Mahallesi 3528 ada 8 nolu parselde imar planı tadilatı, Yeşiltepe Mahallesi 3333 ada 5 nolu parselde imar planı tadilatı,  Çilesiz Mahallesi 4453 ada 4 nolu parselde imar planı tadilatı, Çilesiz Mahallesi 4447 ada 2 nolu parselde imar planı tadilatı,  İlçemizde yapılan parklara isim verilmesi ya da belirlenmesi, Şifa Mah. 152 Ada 8 Parsel Numaralı Taşınmaza İlişkin Plan Tadilatı, Yakınca Mah. 144 Ada 2 Parsel Numaralı Taşınmaza İlişkin Plan Tadilatı, Bostanbaşı Mah. 288 Ada 1 Parsel Numaralı Taşınmaza İlişkin Plan Tadilatı, Şifa Mah. 580 Ada 486, 519, 520 Ve 521 Parsel Numaralı Taşınmazlara İlişkin Plan Tadilatı ile 5 yıllık imar planı taslağını kapsayan raporunun görüşülmesi.

Bu arada, her iki meclisin gündem dışı madde teklifi gelmesi ve gündeme alınmasının kabul edilmesi halinde bunları da görüşecekleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız