SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Devlet Hastanesi Yerinin İmarı Değiştirildi

0
Güncellendi - 2017-09-20 02:56:16
Eski Devlet Hastanesi Yerinin İmarı Değiştirildi
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir ve Yeşilyurt belediye meclislerinin Eylül ayı toplantılarnın 2. oturumları vekil başkanlar yönetiminde yapıldı..

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ..

Eski Devlet Hastanesinde yanlıştan dönüldü. Terk edilen yapı nizamına izin verilmesi, Orduzu’daki tesisin 5 yıllığına yine EYMS’ye verilmesi, 5 katlı 2 ayrı binaya 7 ve 8 kat yapılaşma izni verilmesi, konut alanında olan 2 ayrı parsele ticaret alanı fonksiyonu verilmesi, ikiz nizamın bitişik nizama dönüştürülmesi, Yeşiltepe Afet Evlerinin (Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi) kentsel dönüşüm ve gelişim alanı kapsamına alınması ve Yaka Mahallesindeki bir parsele eğitim tesisi alanı (okul) fonksiyonu verilmesi gibi konuların damga vurduğu Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. oturumu yapıldı.

Özelleştirme kapsamına alındıktan sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yapılan imar değişikliği ile yoğunluğu 3 kat artırılan ve sağlık tesis alanı olan fonksiyon  da konut+ticaret alanına dönüştürülen eski Devlet Hastanesinin yaklaşık 38 dönümlük alanı alan yine sağlık tesisi olarak değerlendirilecek.

Gerek yaşanabilir şehircilik ilkelerine uygun olmadığı gerekse de yaşanması muhtemel doğal afetlerde zarar riskinin büyük olduğu gerekçesiyle terk edilen bitişik nizam yapılaşmasına meclisten izin çıktı. Mevcut planda ikiz nizam yapılaşma izni olan Koyunoğlu Mahallesi 2467 ada 5 nolu parselin bitişik nizama dönüşmesi talebi kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı çalışmaları devam ediyor. Başkan vekillerinden Şahin Özer başkanlığında toplanan meclis gündemdeki konuları karara bağladı.

Karara bağlanan maddeler şöyle:

Bahçebaşı (Orduzu)'nda bulunan 4 katlı tesisin kullanım hakkının 5 yıllığına Yeni Malatyaspor’a verilmesi,

Ağırlıklı olarak itfaiye teşkilatının oluşturduğu 50 civarında kadronun iptali ve yeni kadroların ihdası,

Mevcut imar planında blok nizam 5 kat olan Çöşnük Mahallesi 4141 ada 5 nolu parselin blok nizam 8 kata çıkarılması,

Sağlık tesisi alanındayken özelleştirme kapsamına alınmasıyla konut+ticaret ve yeşil alan fonksiyonu verilen Saray Mahallesi 6051 nolu (eski Devlet Hastanesi) 37 dönüm 705 M2’lik alana tekrardan sağlık tesisi alanı fonksiyonu verilmesi,

Kuzey Çevre yolu güzergahı üzerinde bulunan Ali Baba Mezarlığı mevkiindeki plan değişikliğine yapılan itirazın reddedilmesi,

Plansız alanda olan Eski Malatya Mahallesi 6051 nolu parsele ibadet alanı fonksiyonu verilmesi,

Şifa Mahallesi 1943 ada 58 nolu parsele (Eski Tekel Fabrikası yanı) ticaret fonksiyonu verilmesi,

Kavaklıbağ, Yakınca ve Karakavak Mahallelerinde bazı parsellere trafo alanı tahsisi yapılması,

İlyas Mahallesi 5480 ada 1 nolu parsele (Sanayi girişi) ticaret alanı fonksiyonu verilmesi,

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nin kentsel dönüşün ve gelişim alanı olarak yapılan 1.5000’lik nazım imar planının kabulü,

Mevcut planda Kamu Hizmet Alanında bulunan Yaka Mahallesi 179 ada 32 nolu parsele eğitim tesisi alanı fonksiyonu verilmesi,

Mevcut planda Blok nizam 5 kat olan Kaynarca Mahallesi 6042 ada 3 ve 6 nolu parsellere blok nizam 7 kat verilmesi ve

10 Adet trambüs ile 10 adet trambüs şarj ünitesinin 2017 yılı için yıllık 1000 Lira, diğer yıllar için resmi artışlara sari olmak üzere 50 yıllığına MOTAŞ A.Ş.’ye devri kabul edildi.

Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Ali Yıldırım’ın, atamasının meclis bilgisine sunulması ve 3. oturumun 19 Eylül Salı günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra 2. oturum sona erdi.

YEŞİLYURT MECLİSİ..

Yeşilyurt Belediye Meclisi bir araya gelerek Komisyon Raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki İdari Binasının Toplantı Salonunda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda öncelikle 05 Eylül 2017 tarihli toplantının karar özeti okunarak kabul edildi.

Mazeretli olduklarını yazılı dilekçeyle Meclise gönderen Meclis Üyelerinden Mehmet Çınar, Hüseyin Selçuk, Cercis Taşdemir ile Bekir Karakuş’un yer almadıkları toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, “Keşke” Projesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüle layık görülen Yeşilyurt Belediyesi ile Başkan Hacı Uğur Polat’ı kutlayarak teşekkürlerini sundu.

Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, 18 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayan 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının öğretmenler, öğrenciler ve tüm veliler için hayırlı olmasını temenni etti.

Ağırlıkla İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantıda, Gözene Mahallesinde kurulması düşünülen “Enerji Depolama Alanı ( GES ) için hazırlanan İmar Komisyonu Raporunu kabul eden Meclis Üyeleri, Karakavak Mahallesi 1/1000 ölçekli birinci, ikinci ve üçüncü etap revizyon uygulama imar plan talebini onayladı.

Yeşilyurt’ta ki İnşaat ve Şantiye Alanlarında çalışma saatlerini 07.00 ile 19.00 olarak düzenlenmesine ilişkin Zabıta Müdürlüğünün teklifini onaylayan Belediye Meclisi, 10 maddenin Ekim Ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenmesine, üç maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini kabul etti.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantısı 3 Ekim 2017 Salı günü Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki İdari Binasının Toplantı Salonunda gerçekleşecek.

Bülten- malatyahaber.com- malatyayorum.com

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Yeşilyurt Belediye Meclisi toplantısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yerelli (6 yıl önce)
    EY MECLİS DİKKATİNE; Çöşnük Eyüp Sultan Cami önünde, 4 köşeli parkın bir köşesinde yapılan bina, görüntüyü bozuyor camiyi kapatıyor, park alanında yapıldığı için parkı daraltıyor vs. Bu bina hakkında ne düşünüyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    orduzu ya ne zaman imar gelecek? Insaatcilar ve arsa sahipleri bekliyor....!!!!!
    0
    0
    Yanıtla