SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste Arapgir Üzümü İkramı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:47
Mecliste Arapgir Üzümü İkramı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , Milletvekillerine Arapgir üzümü dağıttı.Ağbaba, “Arapgir üzümü dünyanın en güzel üzümüdür” dedi.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP grup toplantısı öncesinde meşhur Arapgir üzümü dağıttı. Üzüm dağıtımı sırasında basın mensuplarıyla şakalaşan Ağbaba, “Biz üzüm yiyoruz. AKP bağcıyı dövüyor. Bu üzümün tadanlar Aragir üzümünün neden meşhur olduğunu anlayacaktır. Aragir üzümü dünyanın en güzel üzümüdür.” dedi. 

Ağbaba, üzüm dağıtımı esnasında , Milletvekillerine üzüm fiyatlarının düşük olmasından ve üreticinin yaşadığı sıkıntıları da anlattı. Üzümün tadının beğenilmesi üzerine bazı milletvekilleri Arapgir Üzümünün kendi illerinin üzümü olduğunu yönünde şakalar yaptılar. Manisa Milletvekili Özgür Özel üzüm dağıtımı esnasında milletvekillerine dağıtılan üzümün  “ Manisa üzümü” olduğuna dair kısa mesaj atacağını söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da üzüm ikram eden Ağbaba, Aragir üzümüne sahip çıkan milletvekillerine “Kıskançlar” diye takıldı. Ağbaba, üzümleri gönderen Arapgir CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin’e teşekkür etti.

KÜRSÜDE..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , Kuluncak İlçesine bağlı Kızılhisar Köyü’nün sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Geçen hafta ziyaret ettiğim Kuluncak’ın Kızılhisar Köyünün sorunlarını mecliste anlatacağıma söz verdim. Kızılhisar köyü 200 hane. Kış nüfusu 1500 yaz  nüfusu 2000. Oylarının yüzde doksanını AKP’ye veriyorlar. Bu köyde su günlük 1 saat akıyor.Yüksek evlere su gitmiyor. İhtiyaçlarını gidermeye hatta içmeye su bulamıyorlar. Kızılhisar’da tarımsal sulama hiç yok. Bostan ekemiyorlar. Düşünebiliyor musunuz domatesi, biberi, sebzeyi şehirden satın alıyorlar. Yani köyde şehirli gibi yaşıyorlar. Köyün yüzde doksanı yeşil kartlı.  Selahattin Yumuk isimli bir vatandaş, çocuğunu okutmak için  evin tek ineğini 700 liraya satmış. Tüm Malatya’da olduğu gibi köyün elektrikleri sık sık kesiliyor. Borçlanarak aldıkları buzdolapları  bozuluyor, yanıyor. Kızılhisarlılar diyorlar ki yönetenler, siyasetçiler sizde hiç insaf yok mu?” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız