SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste 'Hırsızlık' Tepkisi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Başkan Ahmet Çakır başkanlığında Haziran toplantısını yaptı, gündemdeki ve gündem dışı verilen maddeleri görüşerek karara bağladı. Meclis toplantısına “Ek yoğunlukta çifte standart”, “Alt yapı kuruluşların yapacağı çalışmalarda belediyeden izin alması”, “Horata Vadisi projesine ikinci kez erteleme”, Yeni Cami Meydanındaki (Soykan Parkı) büfenin Kent Konseyine tahsis edilmesi, “Konak (Banazı) beldesindeki nikâh Salonunun İl Halk Kütüphanesine tahsisi”, “2 yeni müdürlüğün kurulması”, “Belediye Şehir Tiyatrosunun kurulması” ile yükseklik serbestisi sağlayan imar konuları damgasını vurdu. Gündem dışı olarak da İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 7, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 2, Fen işleri ve İnsan Kaynakları müdürlüğünün 1’er önergesi okunarak ve ayrı ayrı oylanarak gündeme alınmasından sonra gündem maddelerine geçildi.
2 YENİ MÜDÜRLÜK..Belediyede bünyesinde çalışan mühendis, sanat tarihçisi gibi 9 personelin kadro iptal ve ihdası önergesi Doğalgaz, Telekom, TEDAŞ, gibi çeşitlilik kazanan alt yapı şebekelerinin döşenmesi ve tadilat çalışmaların da kamu kaynaklarının, zamanın verimli ve etkin kullanılması için Belediye ile ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlanması ve bütün yatırımların eş zamanlı başlatılması amacıyla Bilgi İşlem Müdürlüğüne yetki verilmesi önergesi kabul edildi. 

Yine Malatya’nın sanayi kenti kategorisine yükselmesi nedeniyle Etüt Proje ve Yapı Kontrol Müdürlüğü adı altında 2 yeni müdürlüğün kurulması ve Yeni Cami Meydanında (Soykan Parkı) bulunan büfenin Kent Konseyi’ne tahsisi önergeleri oylanarak komisyon görüşü doğrultusunda kabul edildi. 
Büfe ile ilgili olarak söz alan CHP’li meclis üyesi Doğan Ağdaş; “Biz bu meydanı oluşturmak için 15-16 dükkanı yıktık. Güzel bir meydan kazandık. Oranın meydan olarak kalması ve ticari amaçlı kullanılmaması gerekir” diyerek büfenin kiralanmasına karşı çıktı. Başkan Çakır ise “Yeni bir şey yapmıyoruz. Mevcut duruma göre karar alıyoruz” diyerek Ağdaş’ı yanıtladı. 
“FARKLI OLURSA?!..”Geçtiğimiz ay incelenmesi için komisyona havale edilen Şehir Şantiyeciliği yönetmeliği yine komisyona havale edilirken, Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev Çalışma yönetmeliği kabul edildi. Bağımsız üye Mehmet Moran “Geçtiğimiz ay gündeme gelen fakat ortada olmadığı halde oylarınızla kabul edilen hayali Mezarlıklar Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, bize verilenle sizdeki nüsha arasında farklılık olması halinde ne yapacaksınız?” diye başkana soru yöneltti. Başkan Çakır “Farklılıklar olacağını sanmıyorum. Yönetmelikleri incelememiz için daha 20 günümüz var. Bu süre içerisinde gerekli değişiklikler yapılabilir” diye yanıtladı. Daha sonra gündemin imar maddelerine geçildi
İMAR KONULARI..İmar planında ticaret +konut olan Tecde Mahallesindeki bir parselin Akaryakıt istasyonu alanı olarak değiştirilmesi önergesi komisyon talebi doğrultusunda ertelenirken,  TSO’nun çevreyolu üzerinde yapımı devam eden yeni hizmet binası için yükseklik artışını içeren imar planı değişiklik talebi kabul edildi. Böylece TSO hizmet binası 15.50 m.’den 21.50 m.’ye çıkarıldı. 
Gündemde yer alan ve plan değişikliği içeren önergeler komisyon talebi doğrultusunda kabul veya reddedilirken eski Altın Kayısı otelinin yanındaki alanda kamu ve özel sektör ortaklığı ile yaptırılan 150 yataklı Fizik Tedavi merkezi alanına hizmet amaçlı kafeterya, dükkan gibi merkezlerin mevcut plana işlenmesi  kararı komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi. Restorasyon kararı alınan Hükümet konağının imar hattının düzenlenmesi kararı kabul edildi.Yaka Köyü’nde bulunan 16 parselin Köylülerin talebi doğrultusunda, imar planına eğitim tesisi alanı olarak işlenmesi talebi kabul edildi.
Samanköye akaryakıt istasyonu talebi ertelenirken, Mücelli Sağlık ocağınınh yıktırılarak modern bir sağlık tesisisin yapılması için imar planı düzenlemesi kabul edildi.
HORATA VADİSİ PROJESİNE YİNE ERTELEME!..Mücelli Caddesi üzerinde bulunan ve katlı otopark yapımı için kamulaştırılan arsanın otopar alanından çıkarılması talebi reddedilirken, Geçtiğimi meclis toplantısında gündeme gelen ve incelenmesi için ertelenen Horata Vadisi çevre düzenleme ve rekreasyon alanı oluşturulması projesi incelemenin bitirilememesi nedeniyle bir daha ertelenmesine karar verildi.
EK YOĞUNLUĞA “HIRSIZLIK” TEPKİSİ!.Cemal Akın döneminde başlayan ve toplumda oluşan tepkinin her geçen gün artması üzerine 2009 Mayıs ayı meclisinde kaldırılan “Ek yoğunluk” talebi, meclisin Haziran ayı toplantı gündeminde iki maddede yer aldı. Maddelerden biri 2005-2009 yılları arasında ruhsat alındığı için kabul edilirken, diğeri bu tarihten önce yapıldığı için kabul edilmedi.. 
Önergelerin görüşülmesi sırasında söz alan CHP’li Ağdaş “Bu hırsızlıktır. Gasptır. Yargılanırsınız?  Buna alet olmayın” diyerek ek yoğunluk verilmesine karşı çıktı. Başkan Çakır’da “2005-2009 yılları arasında yapılan işlemlerdeki sorunları gidermeye çalışıyoruz. Söz konusu alan içinde ek yoğunluk kullanılacak yer kalmadığından bu yönteme zorunlu olarak başvurduk.” diyerek verilen ek yoğunluk kararını savundu.
Gündem dışı verilerek gündeme alınan maddelerde dahil olmak üzere bir çok madde incelenmesi için ilgili komisyonlara havale edilirken, Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Şehir Tiyatrosu kurulması kararı ve Konak (Banazı) beldesinde bulunan Belediye Nikah Salonunun İl Halk Kütüphanesine tahsisi oy çokluğu ile kabul edildi. 
Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nı 1 Temmuz Cuma günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırıldıktan sonra Haziran ayı olağan toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız