SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste İnönü Gerginliği

A- A+ PAYLAŞ

Anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İnönü'yü Hitler'e benzetmesiyle ilgili tartışmalara sahne oldu.

Başbakan Erdoğan'ın, İsmet İnönü'yü Alman diktatör Hitler'e benzetmesine CHP'nin tepkisi Anayasa değişikliği görüşmelerinde yeniden gerginliğe neden oldu. CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ın İnönü'ye Hitler benzetmesini eleştirerek, "Onun bıyıklarıyla uğraşmayın. Her şey bitti bir bıyıkları mı kaldı?" dedi. Aslanoğlu, Başbakan'ı özür dilemeye de çağırdı. Bunun üzerine söz alarak kürsüye gelen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Atatürk'ü Koruma Kanunu ne zaman çıktı? 1951'de. CHP'lilerden Atatürk'ü korumak için çıktı" dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise, İsmet İnönü'nün 'bir cani ile karşılaştırılmasına' tepki gösterdi.

Genel Kurul'da AKP ve CHP'li vekillerin birbirlerinin üzerine yürümesine neden olan sözler ile CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç tarafından dile getirildi. Koç, "Sizin ağzınızda bakla var. Ağzınızdaki baklayı çıkarın. Hepiniz Atatürk'e sövmek istiyorsunuz. Diliniz varmıyor İnönü'ye sövüyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine bazı AKP'li vekiller CHP sıralarına giderek Koç'a tepki gösterdi. AKP'li ve CHP'li vekilleri meclis idare amirleri ayırdı.

Bu sırada CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'un çok sinirlenerek ağlamaklı olduğu dikkati çekerken, AKP Samsun Milletvekili Fatih Öztürk de, CHP'li Haluk Koç'a "Sen istediğin kadar bağır. Bundan sonra seni Samsun'dan seçmezler" diye bağırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız