SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis'te Kapıştılar.!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:07
Meclis'te Kapıştılar.!
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti'li Metiner ile CHP'li Ağbaba'nın yumruklaşması, Genel Kurul'da tansiyonu yükseltti.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, TBMM Genel Kurulu'nda yumruklaşması tansiyonu yükseltti. 
 
Ağbaba, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 23. maddesi üzerinde verdiği önergede söz aldı.
 
Demokrasinin olmazsa olmaz kurumlarının bulunduğunu, demokrasilerde, sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, üniversiteler, bilim adamlarının düşüncelerini söylediklerini belirten Ağbaba, ''Ama siz buna izin vermediniz. Öğretmenler konuştu, gaz bombası attınız, öğrencileri dövdünüz, milletvekilleri konuşmaya çalıştı, saldırdınız, dövdünüz. Bunun adı faşizmdir, bunu yapanlar da faşisttir. Geçtiğimiz günlerde, komisyonda ismini vermeyeceğim H.K isminde sakallı bir milletvekili, daha önce o sakalı rahmani sanmıştım ama o sakalı şeytaniymiş. Şeytani sakallı bir milletvekili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özer'e hunharca sadırdı'' diye konuştu.
 
Ağbaba'nın bu sözlerine AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner tepki gösterdi. Metiner, oturduğu yerden kalkarak, Ağbaba'nın konuşmasını yaptığı kürsüye doğru yürüdü. İki milletvekilinin birbirine yumruk atması üzerine, araya AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri girdi. Bu sırada Ağbaba, ''Terbiyesiz sensin. Kimsin sen, kimsin sen, kim bu, kim bu...'' diye bağırdı.
 
Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, oturumu kapattı. Oturuma bugün 14'te devam edilecek.
 
"TERÖRİST BAŞINA 'SAYIN' DİYEN BAŞBAKAN..."
CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, teklifin Rize Üniversitesi'nin adının ''Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'' olarak değiştirilmesini içeren 19. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, ''Rize Üniversitesi'ne adı verilen Recep Tayyip Erdoğan kim? Şehide 'kelle' diyen Başbakan. Teröristbaşına da 'sayın' diyen Başbakan... Çiftçinin anasına hakaret eden başbakan...'' dedi. 
 
Öner'in sözlerine AK Parti milletvekilleri, ''Saygılı ol'' diye tepki gösterdi. 
 
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Öner'in ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Demokrasiyi ''erdemin olduğu sistem'' olarak tanımlayan Elitaş, ''Demokrasi özgürce konuşurken insanlıktan çıkılmayan bir sistemdir. Sayın Başbakan'ın karşısında 'emredersin başbakanım' deyip, yalakalık yapanlar, bugün burada o Başbakan'a hakaret etmeyi kendilerinde hak görüyorlar. Bir sene önce yalakalık yaparken, şimdi geliyorsun burada milletvekilliğinin verdiği özgürlükle istediğin şeyi konuşuyorsun. Aynaya bakarsan kimin ne olduğunu görürsün'' diye konuştu. 
 
Tekrar söz alan Öner, ''Allah'tan başka hiç kimseden korkmadım, kimseye yalakalık yapmadım. Yalakalık yaptığımı ispat etmeyen ş....sizdir. Ben hiç kimseden bugüne kadar çekinmedim. Sayın Başbakan da bunun tanığıdır. Bir gün yağcılık yaptığımı ispat eden varsa, milletvekilliğinden ayrılırım, sizler de ayrılabilir misiniz?'' diye sordu. 
 
"İŞGAL SİZİN GELENEGİNİZDE VAR"
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, teklifin TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşmelerinde yaşananlara değindi. Özel, Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın ''tonton yanaklı, beyaz bıyıklı, ak saçlı, dışarıdan bakıldığında ortalama AKP'liden daha demokrat bir kişi'' olarak göründüğünü, teklifin 7. maddesine kadar konuşma imkanının kısıtlamadığını söyledi. 
 
Komisyonun bir gün önce olumlu bir havada çalışmalarını bitirdiğini, ancak 11 Mart Pazar günü ''vahşete sahne olduğunu'' iddia eden Özel, Avcı'ya, ''Başbakan size 27 koyun verse 7'sini güzelce otlatsanız 20'sini kaybetseniz, kendisine '7'sine çok iyi baktım' mı diyeceksiniz? Öğretmeninizden size bir mektup gelmiş. İnşallah bana böyle bir mektup öğretmenlerimden gelmez. Öyle bir mektup gelse Komisyon Başkanlığı, makam ve milletvekilliği bana haram olsun'' dedi. 
 
Özel'in ardından söz alan Avcı, Komisyonda nasıl bir süreç yaşandığını daha önce Meclis'te düzenlediği basın toplantısında anlattığını belirterek, ''Kürsüyü işgal ettiğinizde, 'buradan kan çıkacak' dediğinizde size 'nezaketimizi acziyet kabul etmeyin' dedim. Dinlemediniz, sık sık Başkanlık Divanı'nı işgale teşebbüs ettiniz, Genel Başkanınızın talimatıyla Pazar günü Başkanlık Divanı'nın çalıştırmamaya, Komisyonu felç etmeye teşebbüs ettiniz. Hiçbiriniz özür dilemediniz. Öğretmenimin mektubunu bana getiriyorsunuz. Önce yaptıklarınızdan ötürü özür dileyeceksiniz. Özür dilemeden söylediklerinizi ciddiye alıp cevap vermeyeceğim'' diye konuştu. 
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili düzenlemenin 1997 yılında görüşmeleriyle ilgili gazetelerden manşetleri göstererek, ''Zorbalık, işgal 1997'de nasıl olmuş gazete manşetleri anlatıyor. İşgal sizin geleneğinizde var. Biz İçtüzük ile millet kürsüsünü koruduk, gene koruruz'' dedi.
 
İŞTE O KAVGA:

http://video.ntvmsnbc.com/mecliste-kavga-1.html

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız