SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste Minibüsçü Resti!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nı yaptı.

Saat 14.00’de başlayan Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu başkanlık etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yeşiltepe’de mülkiyeti Malatya Belediyesi’ne ait alanın okul yaptırılmak üzere İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devri için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi hakkındaki gündem dışı teklif görüşülerek kabul edildi. Belediye Meclisi daha sonra gündem maddelerini görüşmeye başladı.

Geçen toplantıya ait karar özetinin kabul edilmesinden sonra, gündem maddeleri içerisinde yer alan Malatya Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı müşavirlik şirketinin ödediği vergilerin, sözleşme gereği bu şirkete ödenmesi yönündeki teklif hakkında; Belediye Meclisi tarafından, böyle bir karar alınmasına gerek olmadığına karar verildi.

MÜCAVİR ALANDAN HARÇ..
Gündem maddeleri arasında yer alan mücavir alan kapsamında olup, plansız sahada kalan arazilerden harç alınması hakkındaki Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek; Söz konusu mücavir alan kapsamında olup, plansız sahada kalan arazilerden;

a) İlk parselasyon harcı olarak 50 YTL, ayrıca 10.000 m2’ye kadar her 1000 m2 için de 5 YTL,

b) İfraz ve tevhit için 50 YTL, yine 10.000 m2’ye kadar ilave beher dönüm (1000 m2) için 5 YTL imar harcı alınmasına karar verildi.

Öte yandan imar maddeleri içerisinde yer alan, Yeşiltepe’de yapılan parkın ismi ile ilgili olarak İmar Komisyonu raporu görüşülerek, parka Turgut Özal isminin verilmesine karar verildi.

MİNİBÜSÇÜLERİN RESTİ..
Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde bilgi ve belge isteyen vatandaşlardan bu isteklerinin karşılanması karşılığında yasa gereğince ücret alınması hakkındaki teklif ile belediye otobüslerinin önüne asılacak reklam mahiyetli bez afişlerin ihale edilerek kiraya verilmesi hakkındaki teklif Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Yine Haziran Ayı Meclis toplantısında Bütçe Komisyonu’na havale edilen Minibüsçüler Odası tarafından 2005 yılı taşıt işletme harçlarının yüksek olduğu ileri sürülerek bu harçların düşürülmesi yönündeki teklif de görüşüldü ve daha önce belirlenmiş olan harçların aynı oranda alınmaya devam edilmesine karar verildi.

Minibüsçüler Odası'nın taşıt işletme ve devir harcının yüzde 50 arttırılması uygulamasının düşürülmesi teklifi kabul edilmemesinin ardından, toplantıda bulunan Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiraz, gündem dışı konuşma yaparak, Belediye Başkanı'nın yüzde 50 zammı düşürme sözünü vermesine rağmen bunun aynen kabul edilmesine tepki gösterip, "Minibüsçü esnafı ile sizleri karşı karşıya getirmek istemiyorduk, ancak buna bizi mecbur ettiniz"dedi.

Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu ise, "İnşallah hayırlara vesile olur"deyince oda başkanı salonu terketti.

ESENLİK SORUSU..
Toplantıda gündem dışı söz alan MHP'li belediye meclis üyesi Mehmet Torun, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nin yeni bina satın aldığı ve kiraladığı yolunda duyumlar olduğunu, bunu ne kadara aldığı şeklinde soru yöneltti. Başkan vekili Çamurlu, konuyu araştırdıktan sonra cevap verebileceğini bildirdi.

Gündemde bulunan diğer imar maddelerinin de bazıları görüşülerek karara bağlanırken, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

FOTOĞRAF: Son meclis toplantısında AKP grubu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız