SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste ''Ruhsatsız Otel'' Tartışması..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin son toplantısında, bir süre önce AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt tarafından açılışı yapılan ve "3 yıldızlı" olduğuna dair levhası bulunan bir otelin ruhsatının olup olmadığı, imar durumu tartışma konusu oldu.

Çevreyolu Adliye Kavşağı Akpınar tarafındaki köşede yapımının bir süre önce tamamlandığı bildirilen, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Malatya'ya planladığı gezide açılışını yapacağı belirtilirken, "ruhsat" sorunu olduğu iddiaları üzerine bakanın Malatya gezisini iptal etme nedenlerinden birini oluşturduğu kamuoyuna yansıyan otelin durumu Belediye Meclisi'nde gündem dışı olarak konuşuldu.

Otelin durumu; AKP'li Meclis Üyesi Avukat Enes Yarluğlueş'in, zabıtanın faaliyetlerine yönelik eleştirisi ve denetim-ruhsat konusunda söz konusu oteli örnek göstermesiyle konuşuldu.

Daha sonra söz alan CHP'li üye Ali Tozan, otelin yapıldığı alanın konut alanı olduğunu, ticari işletme olan otel inşaatı için buraya nasıl ruhsat verilmiş olduğuna, ayrıca otelin Yapı Kullanma İzin belgesi olup olmadığına, bu belge olmadığı için Turizm Belgesi'nin de bulunmadığının ifade edildiğine, bu nedenle Turizm açısından denetiminin de yapılamadığına ilişkin eleştiri ve iddiaları seslendirdi. Söz konusu otelin, arka tarafındaki yol ile ön tarafındaki alanı işgal edip otopark gibi kullandığını, işyerinin önüne bir bisiklet bıraktığı için vatandaşa 450 milyon lira ceza kesilirken, burada böyle bir uygulama yapılmamasının gerekçelerini de sordu.

Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu, konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olunmadığını ve araştırılacağını söylerken, toplantıda bulunan İmar Müdürü dahil belediyenin ilgili bürokratlarının herhangi bir yanıt vermemelerinin de dikkat çektiği belirtildi.

Belediye Meclisi'nin Temmuz dönemi ikinci oturumunu 8 Temmuz Cuma günü saat 14.00'de yapacağı, dile getirilen iddialara ilişkin burada bir yanıt verilip verilmeyeceğinin de merak konusu olduğu ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız