SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisteki Kavgada 5 Yaralı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:02
Meclisteki Kavgada 5 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulu'ndaki "İç Güvenlik Paketi" görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktığı iddia edildi. 

TBMM Genel Kurulu'ndaki "İç Güvenlik Paketi" görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktığı iddia edildi. Kapalı oturumda yaşandığı belirtilen kavgada AKPli vekillerin başkanlık divanında bulunan çekiçle saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

Olayda, CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın yaralandığı belirtildi.

CHP'li vekiller Çam, Aydoğdu ve Eryılmaz yaşanan olayın ardından Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. 

ÇARŞAMBA'YA KALDI..

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanan "İç Güvenlik Paketi" görüşmelerine geçilmedi. Meclis oturumu bugün saat 14.00'e kadar kapandı. 

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı 56. nbtarafından açıldı. Genel Kurul'a iç güvenlik paketinin gelmesi bekleniyordu. Meclis araştırması açılmasına ilişkin 3 önerge okunarak bilgiye sunuldu. HDP Grubu'nun "paralel yapı, yargı, güvenlik, TSK, istihbarat, gizli dinleme" konularının araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşüldü. HDP'nin önergesi oy çokluğuyla kabul edilmedi. MHP Grubu'nun "işsizlik ve buna bağlı olarak gelişen iç göç" sorununun araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi öneriside kabul edilmedi. Ardından CHP'nin Uludere ile ilgili araştırma önergesinin ele alınması önerisi okundu. Öneri, AK Parti'nin önergesiyle kapalı oturumda görüşüldü. Kapalı oturumun ardından Bahçekapılı, CHP önergesinin de kabul edilmediğini belirtti.

Daha sonra AK Parti'nin görüşmelerin süreleri ve günleri ile ilgili verdiği önergesi okundu. Önergenin, AK Parti ve HDP'nin teklifi üzerine kapalı oturumda görüşülmesine geçildi. Saat 23.30'da kapalı oturumda başlanan önergenin görüşülemediği öğrenildi. Meclis oturumu saat 01.45 sıralarında kapandı. "İç Güvenlik Paketi" tasarısı Genel Kurul'da görüşülemedi. Paketin görüşmelerine bugün saat 14.00'te gerçekleştirilecek Meclis Genel Kurulu'nda başlanması planlanıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız