SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclisten 53 Bin Kişiye Af

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:42:42
Meclisten 53 Bin Kişiye Af
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Cuma günü yaptığı Aralık ayı ikinci oturumuyla 2015 yılının son toplantısını yaptı.  Son toplantıda Belediyeye borçlu 53 bin 800 kişinin 10 lira ve altında ki belediye alacaklarının affedilmesine ilişkin madde kabul edildi.

Meclisin gündeminde ayrıca basın mensuplarına 2016 yılında verilecek basın kartlarının bedeli, biyobozunur atıkların toplanma şekli ve içmesuyu projeleri için Belediye Başkanına kredi kullanım yetkisi verilmesi gibi konular yer aldı.

Mecliste, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Yerli Malı Haftası nedeniyle Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük tarafından getirilen elmalar, meclis üyelerine ve basın mensuplarına ikram edildi. 

Basın kartı bedeli 125 TL

Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapılan toplantıda, toplu taşıma araçlarında kullanılacak basın kartlarının 2016 yılı ücreti belirlendi. 150 TL teklif edilen kart bedeli, Başkan Vekili Hasan Göğüs’ün 125 TL olması yönündeki teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan İnönü Kapalı Çarşısı içerisindeki bağımsız bölümün, Malatya Kart Danışma Merkezi olarak kullanılması için MOTAŞ’a tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

53 bin 800 kişiye af 

213 Sayılı kanun kapsamındaki kamu alacaklarından 10 TL’ye kadar olan alacaklardan vazgeçilmesi yönündeki teklif de görüşülerek kabul edildi. Borç affından, 53 bin 800 kişinin yararlanacağı öğrenildi. 

Çakır’a kredi yetkisi

Meclis toplantısında, Akçadağ ilçesi Çobanuşağı ve Güzyurdu Mahallelerinde içmesuyu inşaatı yapımı ve büyükşehirin muhtelif yerlerinde yağmur suyu drenajı yapım işi ile ilgili olarak kredi kullanımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi de kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

Meclis, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tebliği doğrultusunda; Biyobozunur atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerince yönetiminin sağlanması ve düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilecek miktarının azaltılması açısından biyobozunur atıkların diğer atıklara karıştırılmadan ayrı toplanarak Katı Atık Sahasına getirilmesi ve getirilen biyobozunur atıklardan sahada ücret alınmamasını, komisyon kararı doğrultusunda kabul etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız